USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

«Усе доводимо до автоматизму», – інструкторка з тактичної медицини 14-ї бригади

Сьогодні 19:49
«Мої знання допоможуть хлопцям вижити в бою», – каже інструкторка з тактичної медицини князівської бригади Валентина. Вона розповідає про секрети навчання, підхід до воїнів і власний досвід.

Таке відео 14-та бригада імені князя Романа Великого опублікувала в соцмережах.

«Повторення, доведення до автоматизму. І я тоді спокійна, бо знаю, що вони виконають це на полі бою. Мені подобається навчати хлопців, тому що я знаю, що мої знання принесуть велику користь. У них на полі бою є тільки аптечка, якою вони можуть скористатися. Тому вони повинні знати, які використовувати засоби допомоги, щоб врятувати собі життя», – наголошує Валентина.

Вона має медичну освіту. Прийшла в армію 2016 року. Виконувала службові обов’язки в Донецькій і Луганській областях. Вона і надавала медичну допомогу воїнам, і навчала їх накладати турнікети чи пов’язки.

«Я працюю за алгоритмами MARCH… Навчаю основного – накладанню турнікетів, первинних пов’язок, як стабілізувати пораненого і як його евакуювати. Ми це відпрацьовуємо-відпрацьовуємо, тому що потрібен результат. Накладанню турнікета можуть завадити страх, паніка, контузія. Тому все потрібно доводити до автоматизму. Вчу їх, щоб вони могли це зробити з останніх зусиль, щоб могли врятувати життя», – розповідає інструкторка.

Читати ще: Готуються до війни: волиняни вчаться накладати турнікет і виявляти міни

У навчальний курс вона вкладає власний досвід, який здобула на передовій під час порятунку й евакуації поранених побратимів. Жартує, що бійці називають її білкою: коли воїни доводять до автоматизму накладання турнікета, то інструкторка кидає в них шишки, імітуючи осколки, які на них можуть сипатися на полі бою.

Найприємніше, говорить Валентина, отримувати привіти та подяки від тих, хто врятувався, застосовуючи ті знання, які вона змушувала вивчати й доводити до автоматизму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus