USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.26 10.50

Урсула фон дер Ляєн: Україна «коридорами солідарності» експортувала понад 100 мільйонів тонн товарів

4 Листопада 2023 23:03
Україна через «коридори солідарності» експортувала понад 100 мільйонів тонн товарів, з них понаду половину становить агропродукція.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським зустрічі зі ЗМІ в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Коридори солідарності» на сьогодні дали змогу Україні експортувати понад 100 мільйонів тонн товарів. Більше як половина з них – це агропродовольча продукція. Тож Україна годує світ у ці часи дефіциту«, – сказала фон дер Ляєн.

Водночас, за її словами, «шляхи солідарності» за 16 місяців принесли Україні 42 млрд євро.

Очільниця ЄК наголосила на важливості «коридорів солідарності», адже ними транспортується близько 65% української агропродовольчої продукції.

«Саме тому ми інвестуємо значні кошти та зміцнюємо ці шляхи. Це і залізничні, і автомобільні, і прикордонні переходи. Минулого року ми заклали 1 мільярд інвестицій, і добре, що цю суму вже перевиконано. Тож усі зусилля, кожне євро добре інвестовано, тому що це закріплює українську економіку на нашому єдиному ринку», – сказала президент Єврокомісії.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 4 листопада прибула в Україну з неоголошеним візитом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
456 Показати IP 5 Листопада 2023 08:02
Щось зачастила та фон Дер Кур......а в Україну. Знову якусь падлянку готує?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus