USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Уродженка Росії, яка на Волині скоїла 16 крадіжок, хотіла зменшити вирок через онкологічну хворобу

Сьогодні 19:35
Раніше судима жінка, яку знову звинувачували у чисельних крадіжках, просила суд її суворо не карати, зваживши на онкохворобу. Справу слухали у Волинському апеляційному суді, куди обвинувачена скерувала скаргу.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«У поданій апеляційній скарзі захисник, не оспорюючи фактичних обставин справи, вважає вирок суду першої інстанції в частині призначеного покарання надто суворим і таким, що не відповідає принципам справедливості», – повідомив суддя Олег Клок.

За версією прокуратури, підсудна неодноразово вдавалася до грабежів. У матеріалах справи зазначено понад 15 епізодів викрадення чужого майна: від елітних парфумів та ноутбуків до прального порошку й батарейок. Зафіксовано випадки використання чужих банківських карток. Ба більше, в одному з кафе обвинувачена навіть побила потерпілого, а тоді поцупила в нього ключі.

Читати ще: На Волині судили уродженку Росії, яка знайшла чоловікові призовного віку дружину з інвалідністю

Але підсудна Наталія, яка є уродженкою Російської Федерації, переконана, що сім років ув’язнення – це занадто суворе покарання. В апеляційному суді захисниця підсудної просила зменшити вирок. З її слів, жінка має позитивну характеристику з Луцького СІЗО, у якому її утримували.

«Встановлено низку обставин для суттєвого пом’якшення вироку: щире каяття, сприяння розкриттю злочинів. Також нам надали позитивну характеристику підсудної з Луцького СІЗО. Вона ще й провадила волонтерську діяльність», – зазначила адвокат обвинуваченої Юлія Назарук.

Захисниця додала: сім років ув’язнення за щонайменше 15 крадіжок – це неправильно, оскільки знищить віру обвинуваченої в правосуддя.

«Таке покарання об’єктивно не зможе сприяти виправленню поведінки обвинуваченої і призведе до її розчарування в правосудді загалом», – акцентувала адвокат.

Читати ще: Купляв у Києві, продавав на Волині: за збут наркотиків уродженець РФ проведе 4 роки за ґратами

Суддя намагався з’ясувати, скільки захисниця просила для своєї підзахисної і яким вважає справедливе покарання. Зійшлися на терміні в п’ять років позбавлення волі.

Протягом засідання обвинувачена час до часу плакала. Просила суд зважити на те, що має онкологічне захворювання.

«Хочу сказати, що я щиро розкаююся, повністю визнаю свою вину. Я понесу покарання. Але прошу хоча б, якщо ви можете, скинути кілька років. Щоб я швидше повернулася додому», – твердила обвинувачена Наталія.

Прокурор Роман Грицюк заперечив подану апеляційну скаргу, адже більшість скоєних злочинів є тяжкими. Жінка, з його слів, збитків потерпілим не відшкодувала і не просила пробачень.

Читати ще: На Волині судили уродженця Москви, який влаштував наркопритон у гаражі

Захисниця переконувала: обвинувачена неодноразово перепрошувала, а злочинно здобуті кошти здебільшого витрачала в аптеках. Натомість у вироку йдеться зовсім про інші витрати – у ресторанах та магазинах. Лиш три із шістнадцяти купівель проведено в аптеці.

Враховуючи всі обставини справи, судді залишили вирок незмінним. Жінка відсидить за ґратами сім років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus