USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.75 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Уродженець Рівненщини хотів незаконно провезти через «Устилуг» товару на 2,5 млн

28 Лютого 2024 16:43
Волинські митники на посту Устилуг виявили і припинили протиправний намір громадянина провезти на територію України без оподаткування товар орієнтовною вартістю 2,5 млн грн.

Про це повідомили у Волинській митниці.

23-річний уродженець Рівненщини обрав для в’їзду свого спрінтера «зелений коридор». Це має юридичне значення. Початок проходження транспортним засобом особистого користування каналом, позначеним символами зеленого кольору, є декларуванням шляхом вчинення дій. Таким чином особа заявляє, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами і не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження. Українським законодавством встановлено обмеження на сумарну фактурну вартість та вагу товарів, які не оподатковуються під час їх імпорту фізичними особами. Для автомобільних шляхів сполучення воно становить еквівалент 500 євро та 50 кг на особу.

Читати ще: GPS-трекери та зарядні блоки: волинянин через «Устилуг» хотів провезти контрабанду

Хоча вага засобів для навігації, виявлена у господарській сумці в багажному відділенні буса, не перевищувала цього ліміту, однак встановлено, що орієнтовна ринкова вартість 18 одиниць такої техніки складає понад 2 млн 530 тис грн. Тож митники склали протокол про порушення митних правил за ознаками ч. 2 ст. 471 Митного кодексу.

Санкція передбачає накладення штрафу в розмірі 30 відсотків вартості предметів порушення. Остаточну вартість тимчасово вилученого на склад митниці товару встановлять під час розпочатого провадження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Were Показати IP 28 Лютого 2024 22:21
Зелений коридор, зелені модеми, все ж просто)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus