USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

Уродженець Камінь-Каширщини закликав підтримувати російську армію. Його покарали умовним терміном

Сьогодні 06:20
Уродженець Камінь-Каширщини у російській соцмережі закликав допомагати армії РФ. За це він відбувся півтора роками умовного терміну.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

Микола З. на акаунті в соцмережі «Однокласники» з липня 2023 року по квітень 2024 року поширював матеріали, у яких міститься виправдовування збройної агресії Російської Федерації проти України. Зокрема, чоловік російською мовою закликав допомагати армії окупантів, скидати кошти на її потреби.

Читати ще: «Крім паспорта, мені Україна не дала ні**я»: пенсіонер з Волині отримав вирок, бо виправдовував війну

Наводимо кілька висловів із перекладом:

«Шановні друзі! Обов’язок пам’яті, наша славна історія, великі незабутні подвиги предків, братня солідарність із героїчною Білгородською областю зібрали нас на «третьому ратному полі» Росії... Слава нашим захисникам – героям спеціальної військової операції! Перемога буде за нами!»

«З самого початку спеціальної військової операції органи влади Орловської області активно включилися в роботу з підтримки нашої армії. Я говорив і буду повторювати: зараз немає завдання важливішого за підтримку нашої армії. Кожен має зробити свій внесок у цю роботу, інакше ми можемо втратити все. І тільки всі разом ми здобудемо перемогу, як це робили наші великі предки. Настав час боротися до кінця».

«Нашим бійцям потрібна термінова підтримка! Нещодавно ми вже доставляли посилку військовослужбовцям. Але плани на фронті швидко змінюються. Хлопців перекидають у нове місце дислокації до лісів Куп’янського спрямування... Є реквізити для переказу коштів на закупівлю обладнання та спецзасобів. Приєднуйтесь!»

Читати ще: «Наші переможці так перемагають, що чорний день б**дь»: у Луцьку судили пенсіонера, який виправдовував напад РФ

«200 тонн води для фронту! Надійшло доручення від Губернатора Орловської області забезпечити питною водою солдатів у зоні СВО під Кремінною... Можна допомогти, не виходячи з дому, перерахувавши кошти на спеціальний рахунок. З краплі народжується море!»

«Дві тонни гуманітарної допомоги доправили солдатам до Кремінної. Ні на мить ми не забуваємо про наших захисників, які виконують бойові завдання спеціальної військової операції. Солдати знають, що на них чекають вдома, що їх зустрінуть як героїв, як переможців. І ми тут зробимо все, щоб наблизити нашу спільну перемогу».

«Сьогодні в кожному серці є підтримка та співпереживання нашим воїнам, які захищають Батьківщину та всіх мешканців у горнилі спецоперації... Це об’єднує, рятує та допомагає перемагати!»

Читати ще: Обійшов периметр та позначив розташовану техніку: як держзрадник Ілля Сметанін здав ФСБ Луцький аеродром для обстрілу

Між прокурором і обвинуваченим була укладена угода про визнання вини. Чоловік є уродженцем одного з сіл у Камінь-Каширській громаді, раніше до кримінальної відповідальності не притягувався, має на утриманні неповнолітню дитину, батька з інвалідністю І групи, який потребує постійного стороннього догляду. У вчиненому щиро розкаявся.

Суд визнав Миколу З. винним за ч. 2 ст. 436-2 КК України. Йому призначили позбавлення волі чотири роки, яке замінили на 1,5 року іспитового строку. Також чоловік заплатить в дохід держави понад 15 тисяч гривень за лінгвістичну експертизу.

Дмитро КЛИМЧУК

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus