USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Уряд запровадив експериментальні зміни до військового обліку. Що вони передбачають

Сьогодні 07:16
В Україні реалізують експериментальний проєкт автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Кабмін ухвалив таку постанову.

Про зміни повідомили в пресслужбі Мінреінтеграції, пише Бабель.

Військовий облік для призовників. Чоловіки віком від 17 до 25 років, які живуть в Україні або за кордоном, мають стати на військовий облік без проходження військово-лікарської комісії.

Внесення до реєстру. Чоловіків віком від 16 до 25 років, які живуть в Україні і хочуть оформити паспорт, внесуть до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів (ЄДРПВР). Проходити ВЛК не потрібно. Це також стосується тих, хто за кордоном і звертається щодо оформлення паспорта в українських представництвах.

Читати ще: У «Резерв+» може з’явитися функція онлайн-рекрутингу, е-повісток не буде

Перевірка документів за кордоном. Чоловіки віком від 18 до 60 років, які звертаються щодо оформлення українського або закордонного паспортів поза межами України, проходитимуть перевірку дійсності своїх військово-облікових документів через державну електронну систему «Трембіта».

Також в Україні сформують перелік чоловіків віком від 16 до 60 років, чиї дані мають бути в ЄДРПВР і яких треба поставити на військовий облік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus