USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Уряд виділив Волині на шкільні автобуси 20,5 мільйона гривень

Сьогодні 16:34
На Волині активно працюють над збільшенням шкільного автопарку, адже зросла кількість мешканців, які потребують підвезення до навчальних закладів.

Про це повідомив начальник Волинської ОВА Юрій Погуляйко.

«Кількість мешканців області збільшується, тож, згідно оновлених даних, підвезення потребують 16 тисяч осіб. Це загальна кількість здобувачів освіти, які проживають за межею пішохідної доступності. На сьогодні парк шкільних автобусів Волині налічує 242 одиниці, в тому числі шість спецавтобусів», – поінформував очільник області.

Читати ще: Від сьогодні у школах Ковельщини та Камінь-Каширщини працюватимуть офіцери безпеки

Зауважимо, спільними зусиллями держави та місцевих органів влади, а також завдяки підтримці іноземних партнерів, на Волині вдалось відновити кількість шкільного автопарку на 83%. Йдеться про заміну 66 транспортних одиниць, вилучених на потреби Збройних сил на початку повномасштабного російського вторгнення.

На сьогодні наявними шкільними автобусами є можливість підвозити 14,5 тисяч осіб. Необхідно ще 52, в тому числі п’ять спеціальних для підвезення маломобільних груп.

«Автобуси будемо купувати у співфінансуванні з громадами. Зокрема, цьогоріч на закупівлю шкільних автобусів для нашої області Уряд виділив 20,5 млн грн державної субвенції. Це дасть змогу закупити 9 шкільних автобусів за умови 35% співфінансування від громад», – окреслив план дій начальник обласної військової адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus