USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Уряд виділив кошти на відновлення енергетики до опалювального сезону

30 Липня 2023 22:33
Кошти на відновлення відновлення, ремонт і захист об’єктів енергетики є, важливо вчасно провести всі заплановані заходи.

Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час засідання Конгресу місцевих і регіональних влад при Президентові України, який відбувся в Івано-Франківську під головуванням Глави держави Володимира Зеленського, передає Урядовий портал.

Він нагадав, що з травня працює створений урядом штаб з підготовки до опалювального сезону.

«Для відновлення, ремонтів та захисту об’єктів енергетики лише Держагентству з відновлення виділили 10 млрд грн. Також отримуємо допомогу США у розмірі 897 млн доларів – це кошти на генератори, газотурбінні електростанції, трансформатори. Працює європейський Фонд енергетичної підтримки України, в межах якого отримано вже 166 млн євро. Кошти є, важливо вчасно провести всі заплановані заходи», – наголосив очільник Уряду.

Як зазначив Шмигаль, до початку опалювального сезону перед Міненерго стоїть чітке завдання – додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. До кінця року, впродовж листопада-грудня, – додати в систему ще 1,2 ГВт. Ідуть ремонти та захист енергооб’єктів.

Також глава уряду зазначив, що в українських газосховищах зберігається 11,7 млрд куб. м газу (80% від запланованих обсягів), а на складах маємо 1,5 млн тонн вугілля із запланованих 1,8 млн тонн.

Президент Володимир Зеленський наголосив, що російські війська можуть спробувати цієї осені й зими повторити терор проти української енергетики, і Україна має бути готова до цього на державному і місцевому рівнях.

«Очевидно, що цієї осені, та очевидно, може так статися, що і зими, ворог спробує повторити терор проти української енергетики. Маємо бути готові в будь-якому випадку до цього як на державному, найвищому рівні, так і на рівні кожного міста, села й містечка», – зазначив він.

За словами президента, в захист української енергосистеми є два елементи: фізичний захист об’єктів енергетики від ударів ракет і дронів, диверсій і кібератак, а також управління енергетичною системою та конкретними її частинами, яке має забезпечити генерацію і розподіл енергії навіть в умовах війни.

«На урядовому і безпековому рівнях ми зробимо все можливе. Відповідальність громад – це максимальне сприяння силам оборони та безпеки, уряду в заходах для захисту енергетики, а також максимальний рівень готовності громад до будь-яких складних випробувань і надзвичайних ситуацій в енергетиці», – сказав Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ваня поліщук Показати IP 30 Липня 2023 23:16
Хтось може доступно для мене, мужика з Полісся, пояснити таке: всі об"єкти енергетики, на які зараз виділив кошти уряд, були приватизовані, вкрадені в народу, олігархами. Так по всьому, вони і повинні займатися ремонтом з свого кармана, а не знову за кошти народу. Коли це бл...во вже закінчиться!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus