USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Уряд схвалив примусову евакуацію дітей із зон активних бойових дій

7 Березня 2023 20:56
Кабінет міністрів схвалив механізм примусової евакуації дітей із зон активних бойових дій.

Про це повідомили у Мінреінтеграції.

Підставою для проведення обов’язкової евакуації відтепер є рішення обласних військових адміністрацій, погоджене з органами військового командування та Координаційним штабом з питань проведення обов’язкової евакуації населення.

Обов’язкова евакуація у примусовий спосіб дітей здійснюватиметься за супроводом одного з батьків, особи, яка їх замінює, або іншого законного представника.

Відмова батьків чи опікунів евакуювати дитину не допускається.

Вказано, що наразі під відповідні критерії застосування примусової евакуації дітей із зон бойових дій підпадає тільки Бахмут.

«Обов’язок держави – оберігати життя і здоров’я дитини. Прийняте сьогодні рішення має спонукати батьків більш зважено підходити до питання евакуації їхніх дітей. Якщо дорослі не спроможні подбати про безпеку дитини, то це має зробити держава», – сказала віцепрем’єрка, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Раніше Верещук повідомила, що попри напружену ситуацію у Бахмуті на Донеччині, у місті залишаються діти та частина мешканців.

«В Бахмуті станом на сьогодні залишається менше 4 тисяч людей, як мінімум 38 дітей», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ЛУЧАНКА Показати IP 7 Березня 2023 22:43
ДАВНО ПОРА ПРИМУСОВО БУЛО! БО Э БАТЬКИ,ЯКИМ ВСЕ ОДНО.....ЩЕ Й "ПАБЕДИТЕЛ ЕЙ" ЧЕКАЮТЬ,...! МУДРЕ РИШЕННЯ.
?? до ЛУЧАНКА Показати IP 9 Березня 2023 11:10
То ви пропонуєте красти в людей дітей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus