USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Уряд прогнозує нову хвилю внутрішніх переселенців восени

19 Липня 2022 20:44
Напередодні опалювального сезону прогнозується нова хвиля внутрішніх переселенців зі східних у західні області.

Про це вона віцепрем’єр-міністрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сказала в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

Зокрема, вона наголосила, що Запорізька область та Енергодар фактично відрізані від газопостачання. У керівництва області наразі немає можливості відновити постачання.

«Тільки 4,5 млн внутрішньо переміщених осіб зареєстровані, а майже 7 млн є внутрішньо переміщеними особами. Ми також прогнозуємо нову хвилю переміщень зі сходу на захід країни», – заявила Верещук.

Міністерка зазначила, що уряд веде роботу над тим, щоби переселенці були розміщені в комфортних умовах. Найімовірніше, їх розміщуватимуть у навчальних закладах та гуртожитках.

Верещук повідомила, що уряд допомагатиме місцевій владі організувати розміщення переселенців та організувати опалення.

«UNICEF, ООН, інші міжнародні організації, які допомагатимуть ваучерами на опалення, допомагатимуть вугіллям, дровами та іншим. Ми взялися координувати цей процес і сподіваюся, що невдовзі буде результат», – повідомила Верещук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus