USD 41.70 42.00
  • USD 41.70 42.00
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.55 10.67

Уряд Польщі хоче створити «антипутінський щит»

18 Березня 2022 12:25
Війна Росії проти України має вплив не лише на життя та економіку нашої країни, але й зачіпає інші держави. Саме тому Польща вирішила створити "антипутінський щит", передає канал 24.

Як пояснив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, "антипутінський щит" – умовна назва, що передбачає низку заходів.

Мовиться про:

протидію інфляції,

захист робочих місць,

підтримку компаній, що працюють на російському ринку,

"дерусифікацію" польської та європейської економіки.

Ця війна викликає величезні економічні турбулентності, величезні проблеми. Це час, коли уряд вирішив реалізувати "антипутінський щит". Ми називаємо це умовно, тому що війна, розпочата Путіним, зосереджена на багатьох проблемах, – сказав прем'єр-міністр.

Моравецький сказав, що Польща буде займатися "дерусифікацією" польської економіки та надихатиме інші країни відійти від залежності від російського газу, нафти та вугілля.



До слова, про необхідність позбавлятися залежності від газу Росії заявила також президентка Європарламенту Роберта Метсола. З її слів, потрібно якнайшвидше зменшити залежність Європи від російських енергоресурсів, оскільки це є непрямим фінансуванням збройної агресії РФ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus