USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Уряд Іспанії визнав незалежність Палестини

28 Травня 2024 20:22
Уряд Іспанії сьогодні, 28 травня, вирішив визнати незалежність Палестинської держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє телеканал RTVE.

Від сьогодні уряд Іспанії офіційно визнає державу Палестина рішенням Ради міністрів країни

«Іспанія приєднається до понад 140 країн, які вже визнали Палестину як державу. Це історичне рішення, єдина мета якого – сприяти досягненню миру між ізраїльтянами та палестинцями», – заявив прем’єр Педро Санчес.

Голова уряду Іспанії зазначив, що це рішення не спрямоване проти «будь-кого, а особливо проти Ізраїлю». Він додав, що Мадрид визнає Палестину в межах (кордонів) 1967 року.

В уряді Іспанії сподіваються на створення Палестинської держави у межах Західного берегу річки Йордан та сектору Гази зі столицею у Східному Єрусалимі, під керівництвом Палестинською національної адміністрації.

Як повідомляли, 22 травня Норвегія, Ірландія та Іспанія оголосили про визнання Палестини незалежною державою.

Адміністрація Джо Байдена виступила проти такого рішення, наголосивши, що підтримує створення двох держав, однак шляхом дипломатичних переговорів за участі, в тому числі, Ізраїлю.

Того ж дня міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац заявив про негайне відкликання послів в Ірландії та Норвегії для консультацій.

Німеччина теж не буде наслідувати приклад Норвегії, Іспанії та Ірландії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Andrij Показати IP 29 Травня 2024 09:25
Дурачок….

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus