USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.30 41.65
  • PLN 10.52 10.64

Уряд Болгарії повертає майже повний локдаун

25 Листопада 2020 16:02
Уряд Болгарії продовжив надзвичайну ситуацію до кінця січня та повертає майже повний локдаун для боротьби з епідемією коронавірусу.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Балканський оглядач».

Жорсткий карантин почне діяти з вечора 27 листопада і триватиме до 27 грудня.

На цей період усі навчальні заклади переходять на дистанційне навчання, дитсадки, ясла та гуртки також закриваються.

Ресторани й кафе зможуть працювати лише на доставку.

Припиняються фактично всі публічні та культурні заходи. Виняток – театри, яким дозволили залишитись відкритими і приймати відвідувачів до 30% від загальної місткості – з дистанцією та у масках.

Заборона оминула також усі релігійні установи – церкви, мечеті й синагоги.

Приватні зустрічі та святкування за участі більше 15 осіб забороняються.

Усі спортивні заходи призупиняються – крім міжнародних змагань, які вже починаються. Спортзалам, фітнес-клубам, ігровим залам доведеться закритися.

У ТРЦ продовжать працювати тільки продуктові магазини, аптеки, оптики, зоомагазини, банки, офіси страхових компаній та операторів зв’язку.

Водночас, не запроваджується комендантська година і парки залишаються відкритими.

Після рішення під стінами будівлі уряду вже зібралася акція протесту проти обмежень, повідомляє BNR. Деякі люди запалили фаєри і намагалися прорватись через кордон поліції. Поруч протестують також перевізники, незадоволені змінами у правилах реєстрації.

Обидві групи протестувальників і їхні авто майже повністю заблокували рух транспорту у центрі Софії.

За даними на 24 листопада, в країні за добу зареєстрували 3146 нових заражень та рекордні 189 смертей. При цьому, 43% усіх зроблених тестів були позитивними. Наразі в країні хворіють понад 83 600 підтверджених хворих, з них 6270 – у лікарнях, 399 – у реанімації. Одужали за добу 1702 хворих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus