USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.45 10.62

Ураган Мілтон у США забрав життя 15 людей

Сьогодні 13:44
Кількість загиблих внаслідок урагану Мілтон у США зросла щонайменше до 15 людей.

Про це повідомив телеканал ABC News.

Мілтон, будучи ураганом третьої категорії, обрушився на західне узбережжя Флориди неподалік Сієста-Кі 9 жовтня.

Зазначається, що серед загиблих – шестеро осіб в окрузі Сент-Люсі, де сталося близько десятка торнадо, четверо в окрузі Волусіа, двоє – у Сент-Пітерсберзі та один в окрузі Цитрус.

За словами губернатора Флориди Рона Десантіса, наразі врятовано близько тисячі людей.

Читати ще: Через ураган «Гелен» у США кількість загиблих перевищила 100 людей

Згідно з даними PowerOutage.us, понад 2,6 млн людей у Флориді досі залишаються без електрики. Найвища частка споживачів, позбавлених електрики, припадає на округ Гайлендс у центральній Флориді.

Разом з тим, адміністратор Федерального агентства з управління в надзвичайних ситуаціях США (FEMA) Дін Крісвелл заявила, що вплив урагану був не таким руйнівним, як передбачалося.

«Ми не зіткнулися з екстремальними наслідками найгіршого сценарію, до якого ми готувалися, але все одно дуже багато людей постраждали від нього», – зазначила вона на брифінгу 10 жовтня.

За її словами, 38 смерчів, що обрушилися на штат, завдали значних збитків такого рівня, якого флоридці ще не бачили від торнадо.

Нагадаємо, ураган Мілтон вдарив по узбережжю Флориди поблизу містечка Сієста-Кі, досягнувши швидкості вітру понад 190 км/год.

Ураган, пройовши Флоридою, тепер рухається в східному напрямку в Атлантичному океані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus