USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Уперше в Україні: у Ковелі провели унікальну операцію з трансплантації серця

24 Жовтня 2023 19:18
59-річний чоловік дочекався пересадки серця, перебуваючи на системі штучного кровообігу, що є унікальним для хворих з дилятаційною кардіоміопатією. З важким діагнозом пацієнт потрапив до Ковельського МТМО ще у серпні цього року. І відтоді не полишав стін лікарні.

Як повідомив очільник медзакладу Валентин Вітер, операція минула успішно.

«Це чергова перемога наших лікарів-професіоналів», – ззначив він.

Читати ще: У Ковельському МТМО пересадили серце 65-річному чоловікові від донора-земляка

Щаслива історія однієї родини є наслідком фатальної для іншої. Донором стала 44-річна жінка, яка померла через масивний крововилив у мозок. Три роки тому, рятуючись від війни, вона переїхала на Волинь з Попасної Луганської області.
«Світла пам’ять жінці та щира вдячність сину померлої за надання згоди на посмертне донорство», – додав Валентин Вітер.
Читати ще: «Це не входило у світові стандарти, але іншого шансу у Соломійки не було». Деталі першої в Україні пересадки серця 6-річній дівчинці з Ковеля

Ухвалити таке рішення 23-річному юнакові було непросто. Уже чотири роки він захищає Україну на передовій і знає ціну життя. Втрата рідної домівки, а тепер і найближчої людини – це важке випробування. Утім своїм рішенням він дав шанс на життя ще кільком людям.
Команда фахівців працювала в операційних усю ніч.

«Дякуємо колегам з Національного Інституту хірургії та трансплантології імені О. О. Шалімова, у співпраці з якими виконували мультиорганний забір донорських органів. Дві вилучені нирки (за розподілом системи ЄДІСТ) забрали до Києва, де їх трансплантують двом пацієнтам», – зазначив керівник Ковельського МТМО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus