USD 41.10 41.44
  • USD 41.10 41.44
  • EUR 41.20 41.45
  • PLN 10.35 10.50

Уночі окупанти атакували Україну п’ятнадцятьма дронами, – Генштаб

28 Березня 2023 08:25
Розпочалася триста дев’яносто восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої країни.

Протягом минулої доби противник завдав 24 авіаційних та 12 ракетних ударів, здійснив 55 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Ворог продовжує ігнорувати закони та звичаї війни, застосовує тактику терору проти мирних громадян нашої держави. 27 березня внаслідок ракетного удару по інфраструктурі Слов’янська Донецької області постраждали цивільні люди, є загиблі. Пошкоджено багатоповерхові та приватні будинки. У Бериславі на Херсонщині, від авіаційного удару противника постраждав цивільний об’єкт.

Уночі для завдання авіаударів противник задіяв 15 ударних БПЛА типу Shahed-136. 14 із них знищили наші захисники.

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів залишається високою по всій території України.

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар’їнку. Завдяки професійним і злагодженим діям, протягом минулої доби, підрозділи Сил оборони України відбили 62 атаки противника на зазначених напрямках.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань не виявлено. На території республіки білорусь тривають заходи бойової підготовки підрозділів збройних сил російської федерації. Протягом минулої доби ворог здійснив обстріли населених пунктів Блешня Чернігівської області; Баранівка, Товстодубове, Студенок, Голишівське, Стукалівка, Волфине, Тур’я, Майське, Мезенівка та Попівка Сумської області, а також Тимофіївки, Красного, Устинівки та Чорного на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Кремінна, Кузьмине, Білогорівка, Верхньокамянське та Берестове. Здійснив артилерійські обстріли Кам’янки, Колодязного, Красного Першого, Новомлинська, Дворічної, Западного, Куп’янська Харківської області; Стельмахівки, Новоселівського, Невського і Білогорівки Луганської, а також обстріляв Терни, Сіверськ, Спірне та Виїмку на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, який утримують наші захисники, а також Оріхово-Василівку, Богданівку, Іванівське та Озарянівку. Обстріляв Васюківку, Григорівку, Міньківку, Оріхово-Василівку, Новомаркове, Бахмут, Предтечине, Курдюмівку, Озарянівку, Дружбу та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в напрямку населених пунктів Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське, Невельське та Мар’їнка. Застосував аерозольні «сльозогінні» гранати нелетальної дії в районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар’їнка. Здійснив обстріли більш як 10 населених пунктів. Серед них Новокалинове, Красногорівка, Степове, Авдіївка, Тоненьке, Сєверне, Первомайське, Невельське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Шахтарському напрямку протягом минулої доби ворог обстріляв Вугледар, Пречистівку, Велику Новосілку та Времівку на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Здійснив обстріли населених пунктів Вільне Поле, Новосілка, Новопіль Донецької області; Полтавка, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Білогір’я, Новоданилівка Запорізької області та Херсон, Козацьке й Антонівка.

Російські окупанти продовжують посилювати режимні заходи на тимчасово окупованих територіях. Останнім часом спостерігається тенденція, коли вводять обмеження на вільне пересування громадян України між населеними пунктами. Зокрема в Горлівському районі Донецької області, а також у Каховському районі Херсонської області до окремих населених пунктів неможливо потрапити без місцевої реєстрації.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 9 ударів по районах зосередження особового складу окупантів, а також одного по зенітно-ракетному комплексу. Крім того, протягом минулої доби наші воїни збили п’ять ворожих розвідувальних БПЛА різних типів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії, уразили три пункти управління, а також район зосередження живої сили противника, артилерійський підрозділ на вогневій позиції, склад боєприпасів, склад пально-мастильних матеріалів та ще дві важливі цілі окупантів.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 до 28.03.23 орієнтовно склали:

особового складу – близько 171730 (+570) осіб ліквідовано,

танків – 3602 (+7),

бойових броньованих машин – 6966 (+13),

артилерійських систем – 2653 (+15),

РСЗВ – 525 (+2),

засобів ППО – 277,

літаків – 305,

гелікоптерів – 291,

БПЛА оперативно-тактичного рівня – 2235 (+19),

крилатих ракет – 911,

кораблів/катерів – 18,

автомобільної техніки та автоцистерн – 5502 (+9),

спеціальної техніки – 287 (+2).

Дані уточнюють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus