USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Уночі над Україною збито дві ракети та 69 «Шахедів», – Генштаб

Сьогодні 09:08
Розпочалась дев’ятсот сорок восьма доба широкомасштабної збройної агресії РФ проти України. Протягом минулої доби зафіксовано 180 бойових зіткнень.

За уточненою інформацією Генштабу, вчора противник завдав по позиціях українських підрозділів та населених пунктах шести ракетних ударів із застосуванням дев’яти ракет, а також 74 авіаударів, зокрема скинув 118 КАБів. Крім цього, здійснив 5081 обстріл.

Агресор завдавав авіаударів, зокрема, в районах населених пунктів Прогрес, Яструбщина, Комарівка, Студенок, Мелячиха, Біловоди, Ходине, Бунякине, Башкирівка, Харків, Синьківка, Кучерівка, Куп’янськ Вузловий, Ківшарівка, Твердохлібове, Нове, Серебрянка, Новомаркове, Дружба, Костянтинівка, Бересток, Гірник, Трудове, Богоявленка, Новодарівка, Зелене Поле, Лобкове, Новотимофіївка, Федорівка, Темирівка, Ясна Поляна, Херсон.

Учора авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали шести ударів по районах зосередження особового складу і ОВТ противника, знищили два командні пункти, а також уразили дві артилерійські системи.

Читати ще: Зеленський представив Трампу План перемоги

На Харківському напрямку відбулося шість ворожих атак у районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 19 атак окупантів. Сили оборони відбивали штурмові дії противника у бік Синьківки, Новоселівки, Глушківки, Кругляківки, Кучерівки та Лозової.

На Лиманському напрямку ворог атакував 16 разів. Намагався просунутись уперед неподалік шести різних населених пунктів. Акцент робив біля Греківки, Макіївки, Невського, Зарічного, Торського та Новосадового.

На Краматорському напрямку окупанти дев’ять разів атакували у районах Григорівки, Предтечиного, Часового Яру, Білої Гори та Ступочок.

На Торецькому напрямку ворог здійснив сім атак неподалік Торецька, Щербанівки та Нью-Йорка.

На Покровському напрямку наші захисники зупинили 47 штурмових і наступальних дій агресора у бік Воздвиженки, Новоторецького, Миколаївки, Гродівки, Новогродівки, Лисівки, Крутого Яру, Дачінського, Маринівки, Селидового та Новоторецького. Найбільша концентрація ворожих атак була поблизу Михайлівки та Новоторецького.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 28 атак. Основних зусиль ворог докладав у районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку противник здійснив 13 штурмів наших позицій неподалік Вугледара, Богоявленки, Водяного та Катеринівки. Активно задіював для ударів на напрямку штурмову і бомбардувальну авіацію.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках поблизу Новодарівки, Роботиного та Малих Щербаків окупанти отримали гідну відсіч – загалом провели три атаки. Для авіаударів терористи використали понад десяток керованих авіабомб.

На Придніпровському напрямку російські загарбники атакували наші позиції двічі. Отримали жорстку відсіч, зазнали втрат.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію і авіацію по районах українських населених пунктів.

Триває операція у Курській області.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці і активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу.

Загалом минулої доби втрати російських загарбників склали 1470 осіб. Також українські воїни знешкодили 14 танків, 42 бойові броньовані машини, 55 артилерійських систем, чотири реактивні системи залпового вогню, 62 БПЛА оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети та 99 одиниць спецтехніки окупантів.

У ніч на 28 радіотехнічні війська Повітряних сил виявили та здійснили супровід 77 засобів повітряного нападу противника: двох балістичних ракет «Іскандер-М» із тимчасово окупованого Криму, двох керованих авіаційних ракет Х-59/69 із повітряного простору ТОТ Запорізької області, 73 ударних БПЛА типу Shahed.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою збито дві керовані авіаційні ракети Х-59/69 та 69 ворожих ударних БПЛА в Київській, Черкаській, Вінницькій, Кіровоградській, Рівненській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській, Одеській та Миколаївській областях. Один безпілотник полетів у напрямку Росії, ще три локаційно втрачено на території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus