USD 41.35 41.70
  • USD 41.35 41.70
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Уночі на Білоруссю збивали «Шахеди», які знову «заблукали»

Сьогодні 13:20
Уночі в Білорусь знову залітали російські ударні дрони Shahed. Щоб їх збити, там піднімали винищувачі.

Про це повідомив моніторинговий проєкт «Беларускі Гаюн».

Близько 01:30 у білоруському Гомелі пролунали вибухи. На територію країни залетіло щонайменше чотири безпілотники.

МО РБ підтвердило факт роботи ВПС та ЗРВ по дронах цієї ночі. Але забуло вказати, що це були російські «Шахеди».

«Сьогодні вночі, 5 вересня, було зафіксовано факт порушення державного кордону Республіки Білорусь у повітряному просторі, імовірно, безпілотними літальними апаратами. Було ухвалено рішення щодо їх знищення. Вчасними діями чергових сил протиповітряної оборони всі цілі порушників було знищено. За цим фактом триває перевірка», – заявив начальник головного штабу – заступник командувача ВПС і військ ППО Сергій Фролов.

За інформацією «Гаюна», ВС РБ зараз шукають нерозірвані ракети, що впали в прикордонних з Україною районах Гомельської області. Найімовірніше, йдеться про ракети, якими намагалися збивати російські «Шахеди».

Повідомляють також, що внаслідок падіння безпілотника загорілася цегляна будівля складу в Гомелі. Білоруські надзвичайники ліквідували пожежу. Ніхто не постраждав. Вогонь пошкодив 5 кв. м покрівлі.
Дрони Shahed уже не раз літали над Білоруссю. Це почалося з липня 2024 року. Однак вперше їх почали там збивати лише наприкінці серпня.
Загалом у ніч на 5 вересня ворог атакував Україну однією балістичною ракетою «Іскандер-М» із тимчасово окупованого Криму та 78 ударними БПЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ).

У результаті протиповітряного бою збито 60 ударних БПЛА. Два безпілотники повернулись у Росію, один – у Білорусь. 15 – локаційно втрачено на території України (імовірно, під впливом засобів РЕБ), інформація про руйнування чи потерпілих не надходила.

Протиповітряна оборона працювала у Київській, Черкаській, Кіровоградській, Вінницькій, Харківській, Дніпропетровській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Запорізькій та Херсонській областях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus