USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Уляна Супрун пояснила, чому на Волині тільки три госпітальні округи

1 Червня 2018 14:29
На переконання міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун кількість госпітальних округів на Волині є об’єктивною. Ще два госпітальні округи могли постати в області за наявності відповідності правилам утворення округів.

Про це йшлося під час прес-конференції в Луцьку за участю міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун та голови Волинської облдержадміністрації Олександра Савченка 1 червня.

Уляна Супрун зазначила, що, коли тільки стартував процес створення госпітальних округів, напрацювали правила щодо того, скільки людей може охоплювати один госпітальний округ, було враховано відстані від віддалених сіл до лікарень, а також послуги, які зможуть надаватися.

«Все, що відбулося на Волині, також відбувалося й в інших областях: коли подавалися документи, не дотримувалися правил. І це єдина причина, чому є три, а не п’ять госпітальних округів», – сказала Уляна Супрун і додала, що «ці правила є мінімальними».
Міністр охорони здоров’я також зазначила: «Ви знаєте краще, які є дороги в області, як ними швидко можна доїхати до лікарні. Але рішення щодо розподілення госпітальних округів у області було прийнято об’єктивно щодо відстані, а ваші госпітальні ради мають вирішувати ті проблеми, які можна вирішити на місцевому рівні. У вас є люди з критичним мисленням, які ці проблеми можуть вирішувати як потрібно, а ми можемо вам допомогти».

Олександр Савченко, своєю чергою, зауважив, що при обговоренні цього питання не враховано, що в районах, наприклад на Ратнівщині, є «дуже шикарні районні лікарні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
АНАТОЛЬ_ Показати IP 1 Червня 2018 15:04
От яка молодчинка
Анонім Показати IP 1 Червня 2018 15:17
Если долго смотреть на Супрун - микробы сами погибают)
скептик Показати IP 1 Червня 2018 17:50
психічно хворих не завжди зразу відрізниш, особливо, коли вони на посаді міністра

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus