USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Укриття Луцького ліцею №21 відповідає усім критеріям ДСНС

2 Вересня 2022 16:02
30 серпня на одному з місцевих телеканалів показали сюжет, що в Луцькому ліцеї № 21 імені Михайла Кравчука укриття не облаштоване належним чином. Це не відповідає дійсності. Заклад відповідає усім критеріям ДСНС.

Як повідомляють у міській раді, за словами директора департаменту освіти Луцької міської ради Віталія Бондаря, у приміщенні навчального закладу з 8 по 12 серпня працювала спеціальна комісія, яку створили розпорядженням міського голови. Експерти чітко визначили – заклад відповідає усім критеріям ДСНС, які ставилися перед освітянами, та усім чинним рекомендаціям, йдеться на сайті міської ради.

«У відео були скарги щодо туалетів – у нас є два стаціонарні туалети для учнів старшої ланки та встановлено біотуалети для молодших школярів. Було питання щодо неестетичного вигляду стін, а вони чисті та побілені. Тобто, приміщення є таким, щоб учасники освітнього процесу мали можливість укритися тут тимчасово. Це укриття є у фонді захисних споруд, тому усі регламенти дотримані. Також є ще додаткові замовлення на унітази і туалети – вони обов’язково будуть встановлені днями у закладі освіти. У приміщенні – три входи та виходи, а в сюжеті журналістом наголошувалося, що один», – сказав директор департаменту освіти Луцької міськради.
«Сюжет, на жаль, не відображає реальної картини та дискредитує заклад освіти. Адже укриття відповідає усім критеріям та вимогам державних дозвільних органів», – наголосив Віталій Бондар.
Читати ще: Більшість закладів готові до навчання: як луцькі школи облаштовують укриття. Фото
Додамо, при облаштуванні укриття ліцею № 21 враховані рекомендації Луцького районного управління ГУ ДСНС у Волинській області, Луцького управління ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області, а саме:

1. Приміщення забезпечені природною вентиляцією.

2. Площа укриття із розрахунку 0,6 м2 та 1,5 м3 на одну особу, висота приміщення від 1,8 до 2,0 м відповідає нормативам.

3. Забезпечено три входи/виходи з укриття.

4. Покриття облаштовано щебеневою подушкою.

5. Вживаються заходи для забезпечення теплового режиму приміщень укриття у межах 18-230С (передбачено обігрівачі та теплі речі).

6. Підведено водопостачання. Забезпечено питною і технічною водою, відповідно до вимог Санітарного регламенту. Облаштовані місця для фасованої води та забезпечується питний режим з індивідуального посуду.

7. Облаштовані відокремлені санітарні вузли.

8. Облаштовані місця для миття рук та забезпечено рідким милом з дозатором, разовими паперовими рушниками. Облаштовано умивальники з підключенням до каналізаційних мереж.

9. Забезпечено приміщення освітленням.

10. Підібрано безпечні матеріали та меблі, що використані для влаштування, оздоблення приміщень укриття.

11. Забезпечено хлоровмісними та спиртовмісними засобами для дезінфекції.

12. Передбачено аптечки для надання першої медичної допомоги.
Як ми писали, в області є 1148 закладів освіти. Станом на середину серпня наразі працівники головного управління ДСНС Волині оглянули 998 навчальних установ. Як показує обстеження, на сьогодні 387 закладів мають придатні захисні споруди цивільного захисту, з них 106 уже повністю облаштували укриття. У решти закладів ще тривають відповідні роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
читач Показати IP 2 Вересня 2022 16:37
це на таке укриття мільйони виділяли з бюджету?
Луч Показати IP 2 Вересня 2022 17:37
Це жах !!!
1 до Луч Показати IP 2 Вересня 2022 18:18
, детальніше, що жахливого ви побачили?
Уася до 1 Показати IP 2 Вересня 2022 21:14
Ну, наприклад - як в цей "біогорщик" можуть сходити десять дітей? А в школі їх 1000+ Запасу води - не вистачить на всіх, аварійне живлення, хоча б ліхтарі - передбачені? Замість повноцінного входу до приміщення - якесь вікно, як у випадку тривоги - буде велика кількість людей одночасно проходити? P.S. Достатньо вам недоліків?
1 до Уася Показати IP 3 Вересня 2022 14:11
Облаштування укриття - згідно норм/вимог ДСНС: к-ть дітей згідно площі, на к-ть дітей відповідно кількість питної і тех.води, запас їжі, к-ть туалетів. Якщо площа є в наприклад туалетів не вистачає тоді зменшується к-ть дітей що може перебувати в приміщенні. Якщо к-ть і розмір (висота/ширина) входів/зап.виходів не відповідають вимогам або не дотримані інші вимоги (ще держпродспоживслужба в комісії)на приміщення НЕ ПІДПИШУТЬ акт готовності. Акт підписаний? ,отже мін.вимоги дотримані. Достатньо?
Чук та Гек до 1 Показати IP 3 Вересня 2022 06:12
Антисанітарію, холод, сирість та попиляні гроші
Анонім Показати IP 2 Вересня 2022 18:45
хабар давали для отримання висновку ДСНС?
111 Показати IP 2 Вересня 2022 18:49
Нехай ті уроди з міськради там офіс зроблять. Скільки вони там пробудуть? Дерибан коштів і на цьому. УРОДИ
Анонім Показати IP 2 Вересня 2022 18:53
порошковий вогнегасник в сховищі??? цікаво як почуватимуться ті, хто перебуватиме там, після можливого застосування цього типу вогнегасника в закритому приміщенні.
111 Показати IP 2 Вересня 2022 19:37
Найгірше те що укриття для найменших учнів школи не відповідає жодним критеріям. Після оприлюдниння відео батьками на землю швиденько насипали щебінь і купили один біотуалет. Вчителі на зборах наголошували що обовязково діти мають мати з собою сухе печиво та воду , бо укриття не дозволяє зберігати продукти харчування. І камера ніяк не може передати неприємний запах який є в цьому укритті. Тай дихати там немає чим. Шкода що директор школи та директор департаменту освіти зовсім не рахуються з дітьми та їх батьками.
До анонім Показати IP 3 Вересня 2022 10:50
Ви хоч одним пальцем щось особисто зробили? Ми великі гроші додали, а ви???!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus