USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Укриття дитячої лікарні у Луцьку потребує гідроізоляції

11 Вересня 2023 14:50
Облаштування гідроізоляції, проведення ремонтних робіт, встановлення вентиляції в укритті обласної дитячої лікарні та будівництво системи водовідведення для усунення підтоплення перинатального центру обговорили днями на нараді у начальника ОВА Юрія Погуляйка.

Про це повідомили у Волинській ОДА.

Як відомо, територія Волинської обласної дитячої клінічної лікарні і обласного перинатального центру неодноразово зазнавала підтоплення. Наявна зливна каналізація на території об’єднання не розрахована на відведення води з прилеглих вулиць та з масиву села Липини і району Теремно.

Саме тому з обласного бюджету на вирішення цієї проблеми кошти виділялись. Зокрема, на облаштування каналізаційних систем на вулиці Кривоноса та проспекті Відродження у Луцьку. Ці роботи виконуватимуть у рамках двох проєктів: «Капітальний ремонт вулиці Максима Кривоноса та Івана Богуна у с.Липини» і «Капітальний ремонт проспекту Відродження у місті Луцьку». Згідно з ними, заплановано влаштування зливової каналізації та заміну існуючих мереж підземних комунікацій проїзної частини на нові.

Однак керівниця волинського обласного ТМО захисту материнства і дитинства Ірина Горавська звернулась з проханням допомогти із фінансуванням на облаштування гідроізоляції укриття в обласній дитячій лікарні. За її словами, в облаштовані під укриття приміщення потрапляє сирість та вологість через відсутність гідроізоляції. Відповідно діти там перебувати не можуть, адже від цього напряму залежить їх здоров’я.

Тож медзаклад власним коштом виготовив проєктно-кошторисну документацію на весь комплекс робіт, аби більше не повертатись до цієї проблеми. За висновками експертизи вартість робіт – понад 16 млн грн. Проєкт передбачає монтаж гідроізоляції, ремонтні роботи та благоустрій, який необхідно буде відразу провести після цього, щоб був безперешкодний під’їзд до відділення невідкладної медичної допомоги.

«Так, коштів в обласному бюджеті обмаль, а особливої підтримки потребують і військові. Водночас згідний, що цю проблему треба вирішити, і зробити це комплексно, тому посприяємо у фінансуванні робіт. Діти – це наше майбутнє і не можна ризикувати їх здоров’ям», – зазначив Юрій Погуляйко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus