USD 40.65 40.97
  • USD 40.65 40.97
  • EUR 40.85 41.30
  • PLN 10.00 10.25

«Укрпошта» підвищила тарифи на відправлення по Україні. В чому причина

2 Липня 2024 07:46
"Укрпошта" з 1 липня підвищила вартість послуг на відправлення по Україні.

Згідно з її повідомленням, "Укрпошта" спрощує нарахування тарифів для відправлень до 2 кг. Згідно з тарифом "Стандарт" для відправлень до 2 кг по області вона становитиме 40 грн, по Україні – 45 грн. А для тарифу "Експрес" – 45 та 60 грн відповідно.

Згідно з оновленими тарифами, вартість відправлень "Укрпошта Стандарт" збільшиться у середньому на 5-9 грн. Тарифи

"Укрпошта. Експрес" по області та в межах України зміняться в середньому на суму до 10 грн, залежно від ваги відправлення. Наприклад, доставка посилки вагою від 5 до 10 кг тепер коштуватиме 85 грн порівняно з попередніми 75 грн до перегляду тарифів.

Тарифи на пересилання письмової кореспонденції, послуг "Укрпошта. Документ" та міжнародних відправлень не змінилися.

Читати ще: «Укрпошта» продаватиме на аукціоні посилки, які не забрали протягом шести місяців

В "Укрпошті" пояснили, що ключові причини підвищення тарифів – це зростання цін на електроенергію, паливо та комунальні послуги, інфляція, а також значні руйнування інфраструктури внаслідок російських обстрілів й необхідність її відновлення.

Оновлені тарифи також містять витрати на реалізацію заходів для забезпечення безперервної роботи в умовах відсутності електроенергії, зокрема на прифронтових територіях, для того, щоб пенсії, соціальні виплати, посилки, ліки та листи доставлялись всюди за будь-яких умов.

Читати ще: «Укрпошта» отримала ліцензію на продаж ліків: їх доставлятимуть у відділення або додому

Також в "Укрпошті" акцентували, що від початку повномасштабної війни та внаслідок окупації компанія втратила активів та зазнала збитків на загальну суму близько 2,5 млрд грн. Понад 2 000 відділень та інших об'єктів нерухомого майна національного поштового оператора зруйновані, пошкоджені внаслідок постійних обстрілів або втрачені через окупацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus