USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.40
  • PLN 10.35 10.47

«Укроборонпром» уперше ввійшов до переліку 50 найкращих всесвітніх оборонних компаній

Сьогодні 11:11
«Укроборонпром» вперше ввійшов до переліку 50 найкращих всесвітніх оборонних компаній за версією порталу Defense News.

Концерн посів 49 місце, піднявшись за рік на 16 сходинок, пише Бабель.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін каже, що із сотні найбільших оборонних компаній світу саме «Укроборонпром» зростає найшвидше – його виручка за 2023 рік збільшилася на 72%, до $2,2 мільярда. За його словами, у перше півріччя 2024-го концерн тримав схожий темп.

Читати ще: «Укроборонпром» і Rheinmetall відкрили перший спільний цех з ремонту й виробництва бронетехніки в Україні

Камишін наголосив, що розвиток оборонної промисловості спричинений війною. Тож зараз ціль усієї української оборонки одна – виробляти якнайбільше якісної зброї для Сил оборони.

«Утім, дивлячись на цей рейтинг, ми бачимо: після перемоги саме оборонка стане одним з найважливіших експортних напрямків нашої економіки», – зазначив Камишін.

Читати ще: Україна – найбільший імпортер зброї в Європі. Тут вже працює мінімум сім західних виробників озброєння

Раніше міністр пояснював, що українська оборонна промисловість вже настільки розігналася і розрослась, що український бюджет не може завантажити виробників замовленнями на повну. За його словами, спроможність українського ОПК становить майже $20 мільярдів. При цьому Україна має лише $6 мільярдів на закупівлю озброєння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus