USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

«Укренерго» отримає €70 мільйонів гранту від ЄБРР та Нідерландів

30 Грудня 2022 14:36
НЕК «Укренерго» отримає €70 мільйонів гранту від Спеціального Фонду ЄБРР, що був наданий Урядом Королівства Нідерландів.

Про це повідомив голова компанії Володимир Кудрицький, передає ЕП.

У четвер, 29 грудня, він разом з заступником голови представництва ЄБРР в Україні Марком Магалецьким, у присутності першого віцепрезидента ЄБРР Юргена Ригтеринка, директора ЄБРР з питань Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне та старшого банкіра Ольги Єрьоміної уклали угоду про виділення «Укренерго» цільового гранту.

«Ці €70 мільйонів буде використано суто для закупівлі обладнання, яке необхідне для відновлення надійної роботи енергетичної інфраструктури України», – наголосив Кудрицький.

Читати ще: Нідерланди нададуть Україні запчастини та обладнання для ремонту енергетичної інфраструктури

Він нагадав, що «Укренерго» вже підписав з ЄБРР угоди, які дозволять залучити €300 мільйонів кредитних коштів для відбудови високовольтної інфраструктури та підвищення фінансової стабільності компанії.

Читати ще: США готуються виділити Україні та союзникам по НАТО близько $45 млрд, – Reuters

«Ми надзвичайно вдячні нашим міжнародним партнерам за такий високий рівень довіри до нашої компанії та потужну підтримку у відбудові енергосистеми України. Наразі ми активно працюємо з виробниками по всьому світу над постачанням необхідного устаткування якомога скоріше», – додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus