USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Українців за кордоном також штрафуватимуть за неоновлення даних, – Міноборони

Сьогодні 09:32
Українці, які перебувають за кордоном і не оновили до 16 липня свої військово-облікові дані, отримуватимуть штрафи.

Про це заявила заступниця Міністра оборони України Катерина Черногоренко в інтерв’ю YouTube-каналу єПитання, передає Gazeta.ua.

Водночас Черногоренко сказала, що реалізувати це буде важче. «На жаль, немає однозначного інструменту, яким чином це реалізувати. Тому що створюється постанова про адміністративне правопорушення, постанову має прийняти людина, вона має сплатити штраф тощо...» – зазначила вона.

За словами Черногоренко, ці люди зберігають зв’язок з державою, тому мають виконувати свої конституційні обов’язки. Заступниця міністра додала, що «так і працює справедливість».

Читати ще: Мобілізація в Україні: яке покарання загрожує за неявку до ТЦК за повісткою

«Тут не може бути якогось виокремлення. Все так само – адміністративна відповідальність. Просто державі буде трошки складніше реалізувати це. З огляду на те, що люди вимушені були залишити свою державу», – сказала вона.

Як відомо, 18 травня 2024 року набув чинності закон про мобілізацію. Згідно з цим документом, усі військовозобов’язані українці мають оновити свої військово-облікові дані до 16 липня.

За порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено штраф в розмірі 17 000-25 500 гривень.

Читати ще: Чи можуть оштрафувати 17-річних, які ще не стали на військовий облік. Відповідь Міноборони
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Justice Показати IP Сьогодні 10:51
Заступниця міністра додала, що «так і працює справедливість». (c) //// Говорити про справедливість заброньованим чиновникам, це якесь задзеркалля уже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus