USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Українців попереджають про фейкові листи зі шкідливим програмним забезпеченням

Сьогодні 13:43
Зловмисники надсилають електронні листи про проведення перевірки незаконної діяльності контрагентів нібито від імені філій ДПІ м. Києва. Аферисти закликають відкрити доданий до листа файл, інфікований шкідливим програмним забезпеченням.

Про це повідомляє Кіберполіція.

У такий спосіб зловмисники отримують прихований доступ до комп’ютера жертви та переводять гроші з рахунків підприємства на підконтрольні.

Для верифікації інформації у разі отримання подібних листів зверніться на «гарячу» лінію Державної податкової служби України за телефоном 0-800-501-007.

Щоб убезпечити себе від зловмисників, кіберполіція радить дотримуватися базових стратегій захисту від комп’ютерних вірусів:

- утримуйтеся від завантаження файлів з ненадійних джерел та уникайте переходу за підозрілими посиланнями;

- використовуйте і регулярно оновлюйте антивіруси. Так ви збільшите шанси на виявлення шкідливого програмного забезпечення;⁠

- оновлюйте операційну систему та програмне забезпечення до останніх версій. Це допоможе закрити потенційні вразливості. Не користуйтеся програмами, які мають російське походження через їхню ймовірну компрометацію з боку спецслужб країни-агресорки.

Читати ще: Просять гроші за вирішення питань: на Волині від імені податкової служби орудують шахраї
Перевіряйте інформацію і не дайте шахраям ввести вас в оману. Якщо ви стали жертвою кіберзлочину – негайно зателефонуйте за номером «102», зверніться до найближчого відділку поліції або подайте електронне звернення до кіберполіції за посиланням https://ticket.cyberpolice.gov.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пастка 22 Показати IP Сьогодні 15:33
А шо робити, якщо шахрайські листи почнуть косити під електронну повістку? Яке моральне права в громадян не відкривати такий лист?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus