USD 41.20 41.60
  • USD 41.20 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.60 10.75

Українцям віком 60+ також рекомендують робити бустерне COVID-щеплення

30 Грудня 2021 19:18
В Україні рекомендували робити бустерне COVID-щеплення людям, які старші 60 років. Додаткову дозу рекомендують вводити через 6 місяців після завершення базового курсу вакцинації.

Про це заявив головний санлікар Ігор Кузін в коментарі Суспільному.

Він нагадав, що минулого тижня відповідне рішення ухвалила Національна технічна група експертів, які розглядали питання ширшого використання бустерної дози. Найімовірніше, за його словами, це рішення також будуть вводити в дію відповідним наказом МОЗ.

Читати ще: Бустерна доза антиковідної вакцини та додаткова: у МОЗ пояснили різницю

Кузін пояснив, що завдяки бустерній дозі підвищується ефективність вакцинального комплексу.

«Якщо ми подивимося на ефективність проти «Омікрону» звичайного вакцинного комплексу, то за останніми науковими дослідженнями приблизно на 30% знижується ефективність вакцини проти важкого перебігу коронавірусної хвороби, від ризику захворіти або від ризику померти. Для того, щоб поновити такий рівень захисту, зробити його тим, який заявлено первинно, бустерна доза є рекомендована, вона дозволяє поновити такий рівень захисту», – уточнив головний санлікар.

Наразі Міністерство охорони здоров’я вже дозволило застосувати бустерну дозу медикам: її станом на 30 грудня отримали вже 1392 людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus