USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Українцям хочуть заборони повертати в магазин навушники, батарейки та тварин

5 Жовтня 2021 14:32
Кабмін пропонує заборонити українцям повертати в магазин навушники, батарейки, цигарки і тютюнові вироби, а ще рослини й тварин. Таким чином список обмежень значно розширять.

Однак за певних умов повертати цей товар і навіть тварин все одно можна, пише «Обозреватель».

Проєкт постанови з новим переліком «заборонених» товарів опублікували на сторінці Мінекономіки. Як пояснив експерт у сфері захисту прав споживачів Максим Несміянов, чинний закон (а це важливіше постанови уряду) дає можливість повертати в магазин навіть продукти харчування (хоча повернення було і залишається під забороною).

«Відповідно до закону «Про захист прав споживачів» продукти харчування поверненню не підлягають. Але це за умови, якщо вони якісні. Всі неякісні, браковані і прострочені товари підлягають поверненню відповідно до закону «Про захист прав споживачів», – пояснює експерт.
Як розширять список заборонених для обміну товарів

Тобто якщо ви купили батарейки або навушники, а вони зіпсовані, повернути їх можна, незважаючи на заборону. Але якщо ви користувалися товаром і в певний момент вирішили, що він вам не потрібен, прийти в магазин і обміняти його на гроші не вийде.

У пояснювальній записці до проєкту постанови уточнюють: зараз немає обмежень на повернення, наприклад, квітів. В результаті українці можуть купувати букети, а потім через якийсь час повертати їх. Закон це дозволяє, але флористи від цього зазнають збитків: квіти, які повернули, просто утилізують.

Також варто відзначити, що частину продукції, якщо вона герметично упакована, наприклад, білизна, повернути в магазин можна. Товари, які можна повертати за умови, що вони герметично запаковані, позначені зірочкою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Пилип Задрищенко Показати IP 5 Жовтня 2021 15:57
Отже туалетний папір можна повертати.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2021 16:55
І будуть тепер спокійно продавати браковані навушники...
Пересирихатудрищенко Показати IP 5 Жовтня 2021 17:05
Пане Пилипе ! Влада пішла назустріч - тепер можна ! Але треба попередньо папір випрати, попрасувати, скрутити трубочкою і загорнути в целофан, попшикавши дікалоном !
Всезнайко Показати IP 5 Жовтня 2021 21:13
Яких тварин? В пункті 1 пише всі продовольчі товари. Тепер протерміновані продукти не здасте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus