USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Українцям, які дали притулок переселенцям, удвічі збільшать компенсацію, – Ірина Верещук

29 Серпня 2022 11:06
Уряд України планує вдвічі підвищити компенсацію для громадян, які надали притулок вимушеним переселенцям.

Цю інформацію підтвердила голова Міністерства реінтеграції з питань окупованих територій Ірина Верещук, передає Апостроф.

Як відомо, на сьогодні програма «Прихисток» передбачає щомісячне нарахування тим українцям, які надали притулок у себе вимушеним переселенцям, по 450 гривень за одну людину.

За її словами, профільне відомство вже обговорило внесення змін до ухвал, що стосуються виплати компенсації цій категорії громадян.

«Програма «Прихисток» працюватиме настільки, що не 450, а 900 гривень будуть обов'язковими як компенсація від держави, щоб люди розмістили у себе чергових переселенців», – наголосила голова мінреінтеграції.

Верещук впевнена, що на українців чекають складна зима та опалювальний сезон, а інтенсивність бойових дій свідчить про те, що вимушених переселенців стане тільки більше. Резюмуючи, вона додала, що в Кабінеті міністрів зараз розробляють ініціативи щодо надання допомоги Миколаївській області та іншим прифронтовим регіонам.

Нагадаємо, громадяни, які через війну росії проти України, стали вимушеними переселенцями, можуть розраховувати на грошову допомогу від низки організацій з 1 вересня 2022 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus