USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Українці здобули гран-прі міжнародного конкурсу з IT-технологій

14 Травня 2018 21:13
На світовому фіналі міжнародного конкурсу "Інфоматрікс" з робототехніки і інформаційних технологій, учасники з України вперше взяли гран-прі, а також золото, два срібла і шість бронзових нагород в різних номінаціях, передає УНН.

"Два золота, два срібла, шість бронз. Були номінації: програмування, апаратні пристрої, комп'ютерні мистецтва, короткий фільм і багато номінацій робототехніки. Дуже серйозний конкурс, кращі роботи (учасників – ред.) до 18 років в світі", - розповів один з керівників української команди Олег Пустовойт, вчитель інформатики одеської школи № 65, додавши, що учні його школи вже третій рік поспіль привозять в Україну призові місця.

Він уточнив, що команда складалася з учасників з Києва, Одеси, Житомира, Кам'янця-Подільського та Тарутина (Одеська область).

Відзначимо, що гран-прі взяв одинадцятикласник з Чернігова Ігор Мелехов в номінації "Програмування".

"Я щасливий, радий, що праця виправдав себе", - сказав Мелехов.

На думку тренера, важлива була не просто якість робіт, а вміння їх презентувати і продемонструвати на англійській мові журі свій рівень. Крім того, учасники з України стали кращими в конкурсі з перегонів дронів.

Учасники змагалися також в номінаціях апаратні пристрої, комп’ютерні мистецтва, короткометражний фільм та кількох номінаціях з робототехніки, як наприклад «Лабіринт» (два роботи заходять у лабіринт, виграє той, хто з нього вийде) та «Міні сумо» (два самоконтрольовані роботи борються між собою, намагаючись виштовхнути одне одного з поля).

В «Інформатріксі 2018» взяли участь конкурсанти віком до вісімнадцяти років із 43 країн. Усього на бухарестському конкурсі були представлені 400 проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus