USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.10 41.45
  • PLN 10.40 10.55

Українці за кордоном не можуть оформлювати посвідчення водія. Кого це торкнеться

Сьогодні 19:02
З 13 серпня за кордоном чоловіки з України, які не виключені з військового обліку або ж не оновили свої військові дані, не зможуть оформлювати посвідчення водія, обмінювати його чи реєструвати їхні автівки. Також не пересилатимуть поштою водійські права.

Про це йдеться в постанові Кабінету міністрів України, інформує Суспільне.

Філії української міграційної служби приймають документи, щоб:

– обміняти посвідчення водія, зокрема таке, яке видане вперше;

– отримати посвідчення водія після втрати чи викрадення;

– зареєструвати, перереєструвати транспорт;

– зняти з обліку транспортний засіб.

Читати ще: На кордоні документи українців перевірятимуть по-новому. Що змінилося

Але ці послуги за кордоном не надаватимуть українським чоловікам 18-60 років, стосовно яких у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів нема даних про виключення з військового обліку або ж які не уточнили свої військово-облікові дані.

Цим же чоловікам міжнародні поштові відділення не пересилатимуть посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

Оновити військово-облікові дані – актуальне місце проживання, електронну пошту та телефон – можна в додатку «Резерв+».

18 травня з набуттям чинності оновленого законопроєкту про мобілізацію запрацював мобільний додаток «Резерв+» для військовозобов’язаних, призовників і резервістів. Він доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market. «Резерв+» надає можливість оперативного оновлення даних та доступу до інформації у реєстрі «Оберіг». Це зручний спосіб виконання обов’язкової процедури оновлення особистих даних. Після оновлення даних у застосунку можна побачити інформацію з реєстру «Оберіг» щодо себе.

Читати ще: Мобілізація в Україні: що зміниться з 17 липня і які санкції передбачені для «ухилянтів»

Раніше відокремлені закордонні філії ДП «Документ» відновили приймання заяв-анкет на оформлення паспортних документів для чоловіків призовного віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus