USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Українці вже можуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом

25 Червня 2024 21:35
Від сьогодні українці після уточнення облікових даних у ЦНАПі зможуть отримати військово-обліковий документ із QR-кодом, за яким перевірятимуть дійсність документа, безоплатно, без черг та відвідування територіальних центрів комплектування. Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації.

Як це працює

Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу, надає актуальні дані про себе та підтверджує їх. Адміністратор вносить дані в електронну систему, інформація автоматично підтягується в «Оберіг», заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом.

За вашим бажанням адміністратор надішле PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту або одразу роздрукує його. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі, тож кожен може обрати для себе зручніший варіант.

Читати ще: У «Резерв+» з’явився електронний військово-обліковий документ

Якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, можна повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний рік з моменту формування.

Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин.

Найближчий ЦНАП можна знайти на мапі.

До слова, у Луцьку Центр надання адміністративних послуг у Луцьку на вулиці Лесі Українки працюватиме щосуботи та щонеділі до 16 липня включно. Прийматимуть тільки військовозобов'язаних, які мають оновити персональні дані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йцук Показати IP 25 Червня 2024 22:02
це добре та зручно

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus