USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Українці в країнах ЄС зможуть обміняти гривні на іноземну валюту

2 Квітня 2022 03:29
Єврокомісія схвалила пропозицію щодо конвертації готівкової гривні у валюту в країнах ЄС, які приймають біженців з України.

Про це пише Європейська правда з посиланням на заяву Єврокомісії.

Так, однією з нагальних потреб біженців з України є конвертація готівкової гривні у валюту тієї країни, де українець знайшов прихисток.

«Ця пропозиція сприятиме скоординованому підходу всіх держав-членів, щоб запропонувати тим, хто втікає з України, однакові умови для конвертації своїх гривень у місцеву валюту незалежно від держави-члена, яка їх приймає», – пояснили в Єврокомісії.

Читати ще: Українці у Польщі зможуть обміняти свої гривні на злоті

Деякі країни ЄС розглядають можливість створення таких національних схем, які дозволятимуть обмінювати одній особі обмежену суму гривень.

«Схеми мають передбачати максимальні ліміти в 10 000 гривень на особу без комісій за офіційним курсом, опублікованим Національним банком України. Тривалість схем має становити не менше трьох місяців» – зазначили в Єврокомісії.

У Єврокомісії також підкреслили, що таке рішення доповнюватиме гуманітарну допомогу, яку ЄС надає тим, хто втікає від війни в Україні.

Слід зазначити, що відповідну пропозицію ще має схвалити Рада ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus