USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Українці не зможуть декларувати військову зброю, – МВС

5 Серпня 2023 19:56
Після прийняття законопроєкту про порядок отримання декларування і поводження з вогнепальною зброєю українці не зможуть задекларувати вибухонебезпечні речовини та гранатомети.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драпʼятий, повідомляє пресслужба МВС.

«Громадянин зможе задекларувати такі види зброї, як-от бойовий пістолет, автомат, снайперська гвинтівка відповідного калібру. Водночас зброя, яку ми називаємо військовою, а також гранатомети, кулемети і вибухонебезпечні речовини задекларувати неможливо», – заявив Драпʼятий.

За його словами, цей законопроєкт покликаний захистити громадян від кримінальної відповідальності.

Заступник міністра розповів, що іншою метою цього законопроєкту є посилення контролю з боку органів державної влади за обсягом відповідної зброї.

«Якщо громадянин України має незареєстровану зброю, він повинен звернутися до підрозділів поліції із цією зброєю, задекларувати її в органах Національної поліції. Поліція візьме на облік цю зброю і поверне її громадянину на період воєнного стану. Але після завершення воєнного стану громадянин повинен буде здати всю зброю назад, органам держави, зокрема поліції», – сказав він.

25 липня Кабінет Міністрів схвалив проєкт закону «Про внесення змін до Закону «Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України» щодо вдосконалення порядку отримання, декларування і поводження з вогнепальною зброєю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Микола Показати IP 6 Серпня 2023 07:09
Ну і хто при такому розкладі буде її декларувати? Навіщо. Її треба легалізувати та оставити за особою, а так це пердьож в небо.
Анонім Показати IP 6 Серпня 2023 12:52
Не дадуть рабам зброї, після закінчення будуть утиски і рейди щоб не повстали проти панів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus