USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

Українці, які обробляють понад 2 га землі, мають декларувати доходи

2 Квітня 2021 16:37
Одноосібникам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки загальною площею понад 2 га та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції, необхідно подавати Декларації про майновий стан і доходи.

Про це повідомили в Головному управлінні ДПС у Полтавській області, пише Економічна правда.

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 га, підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18% та військовим збором за ставкою 1,5%.

Граничний термін подання податкових декларацій про майновий стан і доходи – 30 квітня, а сплатити задекларовані суми ПДФО і військового збору необхідно до 1 серпня 2021 року.

Також фізичні особи, які одноосібно обробляють паї та отримують доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, мають можливість здійснювати таку діяльність, зареєструвавшись суб’єктами господарювання – фізичними особами підприємцями, зі сплатою відповідних податків і зборів до бюджету та ЄСВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Да, да, да! Показати IP 2 Квітня 2021 16:47
Нарешті, ось вони покращення, ось воно, - кінець епохи бідності! Хвала монобільшості і мудрому лідеру!
Анонім Показати IP 2 Квітня 2021 18:31
Щоб людей заохочувати,то вони оподаткують.Молодці,хай їдуть на заробітки,а продукти в Китаї купляти будемо.
так таки так до Анонім Показати IP 2 Квітня 2021 18:49
73 % так не вважають! а не будете платити -відключимо газ!
Анонім Показати IP 2 Квітня 2021 19:18
стрижуть селянина по-повній.
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2021 19:43
Вибачте за грубість, але пішли вони на х... Вони мені компенсують збитки від граду і інших погодніх умов, як це є у всьому цивілізованому світі. Хочу сказати для тих хто мало пов'язаний з селом: при обробітку до 5 га прибуток майже нульовий. Це так робиться для того, щоб селяни за копійки продали паї. Якщо врахувати ціну добрива, насіння, техніки, пального і + 20% від проданого віддати, то краще плюнути і поїхати на пана робити.
свідомий Показати IP 2 Квітня 2021 20:48
Все по сценарію. Мені він був відомий ще на початку подій 2013- 2014 року. Неодноразово тоді про це писав -мінусували. Ринок землі запущено, далі селян обкладають необгрунтованими податками і фактично змушують продати за копійки свою замлю. В подальшому земля зосереджується в руках великих заокеанських кукловодів і їх маріонеток в Україні. Після цього для них податки знижуються- вони ж експортери. Їм і ПДВ вертати будуть. Вирощена на наших чорноземах екопродукція буде практично повністю вивозитися за кордон. Нашому населенню для споживання в основному завозитимуть продукти низької якості. Вони виходитимуть дорогими, бо це імпорт і обкладатиметься високим податком. Зарплата в обслуговуючого персрналу буде рівно така, щоб не було невдоволення, і плинності кадрів. Населення планети стрімко зростає, і саме продовольство відіграє ключову роль. Ви можете довше поїздити на старому авто, поносити якусь одежу, а от побувши без їжі лише кілька годин ви займетесь її пошуком, і думки ваші будуть не про політику чи модний одяг, а лише про те, щоб щось поїсти. Людська природа така, що ми починаємо цінувати щось лише тоді, коли його втрачаємо. Можливо- це плата за нашу безвідповідальністть і байдужість. Мільйони людей на нашій планеті страждають від голоду, нестачі якісної питної води, а ми продовжуємо засмічувати ріки , озера ліси, безвідповідально ставимось до своєї землі легковажно вважаючи, що це нас не стосується. А розплата буде рано чи пізно.
Правда Показати IP 3 Квітня 2021 09:14
Все вірно.Такий він homo sapiens,далеко вже не сапієнс.Фільми про апокаліпсис рано чи пізно стануть реальністю(Книга Ілая).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus