USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Українці готові менше витрачати гроші: індекс споживчих настроїв знизився

17 Липня 2024 23:11
У червні 2024 року індекс споживчих настроїв українців знизився на вісім пунктів. Зараз він становить 64,5 п.

Зменшились усі складові індикатора, свідчать дані щомісячного дослідження компанії Info Sapiens, передає Gazeta.ua.

Індекс поточного становища знизився і складає 50,9 п. Це на 4,7 п. нижче за рівень цього показника у травні. Індекс економічних очікувань зменшився на 10,2 п. та складає 73,6 п.

У червні показник індексу очікуваної динаміки безробіття зменшився на 1,7 п. та складає 124,3 п. Індекс інфляційних очікувань зріс на 11,7 п. та складає 188 п. Індекс девальваційних очікувань ріс на 12 п. та складає 167 п.

Читати ще: Ціни в Україні пішли вгору: НБУ пояснив пришвидшення інфляції

«У червні 2024 року більшість показників продовжують негативну тенденцію попереднього періоду. Більше того, зниження показує також і індекс поточного становища населення України. Крім цього, зросли також інфляційні та девальваційні очікування. Відповідно, невизначеність і надалі має суттєвий вплив як на поточну ситуацію серед населення України, так і на складові, які стосуються майбутнього», – кажуть аналітики.

Індекс обчислюється за трьома показниками: оцінка споживачами перспектив на ринку праці, рівень фінансового благополуччя в найближчі 12 місяців і готовність витрачати гроші у цей момент. Зниження індексу споживчої довіри пояснюється зниженням показників рівня фінансового благополуччя та готовності витрачати гроші.

Читати ще: Як зміняться пенсії та мінімалка в Україні 2025 року: прогноз Кабміну
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus