USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.77

Українці через війну постарішали на 10-25 років, – Ляшко

11 Червня 2022 14:36
Через війну українці «постаріли» на 15-20 років. Ті вікові хвороби, які раніше наздоганяли людей в 60 років, тепер будуть наздоганяти жителів країни в 40-45.

Про це розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, пише Українська правда.

Міністр пояснив це психологічними змінам в організмі.

Глава МОЗ зазначив, що через війну інфаркти та інсульти призведуть до високої смертності, особливо в районах, де є проблеми з медичною та транспортною інфраструктурою.

З його слів, сьогодні найбільше летальних випадків в Україні стаються через серцево-судинні хвороби. На другому місці – онкологічні захворювання, оскільки у людей немає можливості пройти ранній скринінг.

«Люди під час війни не звертаються для профілактичного огляду, а терплять до останнього, бояться навантажити систему, та й система орієнтована на інші пріоритети. Це призведе до того, що хвороби виявлятимуть на більш пізніх стадіях. А це означає довготриваліше та дороговартісніше лікування, і не завжди ефективне», – каже міністр.

Раніше Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко заявив, що через напад РФ на Україну українці матимуть негативні наслідки для свого психічного здоров’я. За його словами, кожен десятий українець може відчути наслідки на рівні середньої тяжкості або важкої хвороби. Згідно з прогнозами МОЗ, в майбутньому психологічної підтримки потребуватиме близько 15 мільйонів українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus