USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.50 10.70

Український математик, який не зміг виїхати з рф, вчинив самогубство

21 Березня 2022 15:18
Український математик Костянтин Ольмезов, який жив і працював у москві, 20 березня вкоротив собі віку.

Про це повідомив адвокат Дмитро Захватов, передає Укрінформ.

«...Я отримав вісті про те, що вранці (20 березня, – ред.) він скоїв самогубство, залишивши передсмертну записку, що йде з життя тому, що не може винести жахіття того, що відбувається. Талановитий, перспективний математик. Ольмезов Костянтин», – написав Захватов.

Ольмезов опублікував передсмертну записку в телеграм-каналі разом зі своїми віршами.

Після повномасштабного вторгнення рф в Україну математик намагався виїхати з росії, але його затримали на автовокзалі в москві, а за два дні зарештували на 15 діб у сфабрикованій справі за адміністративною статтею «дрібне хуліганство» за те, що він нібито порушив громадський порядок на вокзалі.

«Я їхав захищати свою країну, захищати від того, хто хотів її у мене забрати», – написав математик.

Він додав, що несвобода для нього гірша за смерть.

«Мені боляче за кожну сторону в цій війні, але я бачу на власні очі, хто захищає свою землю, а хто захоплює чужу. Я бачу на власні очі, хто захищає право на відповідальність за власне життя, а хто – виправдання власної деградації... Я йду в нікуди. Але це нікуди мені миліше, ніж реальність, де частина народу відкотилася в дикість, а інша частина цьому потурає», – написав Ольмезов.

Довідка

Костянтин Ольмезов народився в Україні. З 2018 року він жив у росії, працював у сфері адитивної комбінаторики – галузі математики, яка не представлена ​​в Україні.

Після виходу зі спецприймальника Ольмезов отримав запрошення з університету Австрії, куди збирався поїхати, щоб продовжити навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus