USD 41.20 41.52
  • USD 41.20 41.52
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.80 10.95

Український фільм «Ти – космос» переміг на кінофестивалі в Страсбурзі

30 Вересня 2024 22:45
Перший фільм українського режисера Павла Острікова «Ти – космос» здобув головну нагороду кінофестивалю Golden Octopus.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Держкіно.

Учора, 29 вересня, на Європейському фестивалі фантастичного кіно у Страсбурзі стрічка українця отримала також ще одну нагороду Silver Melies. Саме вона відкриває шлях до конкурсу за найпрестижнішу нагороду європейського жанрового кіно Golden Melies.

«Вітаємо творчу команду з перемогою та бажаємо нових звершень! Пишаємося, що українське кіно продовжує підкорювати світові кінофестивалі», – зазначено у повідомленні Держкіно.

Відомо, що робота над фільмом «Ти – космос» тривала сім років. Над створенням стрічки працював кінопродакшн ForeFilms, а цільову підтримку надавало Держкіно.

Читати ще: Оскароносний фільм «20 днів у Маріуполі» здобув нагороду на Septimius Awards

Продюсерами кінокартини стали Володимир та Анна Яценки. Також до виробництва доєдналися бельгійські продюсери Антон Іффланд Штетнер і Єва Куперман.

Фільм «Ти – космос» – це науково-фантастична стрічка, дебют якої відбувся цьогоріч на кінофестивалі у Торонто. В Україні його можна буде переглянути у кінотеатрах навесні 2025 року.

За сюжетом, український далекобійник-відлюдник Андрій Мельник летить до найближчої чорної діри на вантажному космічному кораблі. Проте Земля неочікувано вибухає, і він залишається майже єдиною живою людиною у Всесвіті. Згодом він встановлює зв'язок з французькою вченою, з якою хоче зустрітися. Але під час мандрівки у них виникають сильні почуття одне до одного.

До слова, головну роль у фільмі зіграв актор Володимир Кравчук, який зараз служить в ЗСУ. Його партнером по екрану став робот Максим, якого озвучив Леонід Попадько. Чоловік теж нині військовослужбовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus