USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Українським вболівальникам дозволили повернутись на трибуни стадіонів

17 Лютого 2021 16:07
Кабінет Міністрів України на своєму засіданні прийняв рішення, за яким дозволив вболівальникам відвідувати спортивні події. Перші матчі з глядачами можуть відбутися вже 18 лютого.

Про це повідомляє 24 канал.

Причиною для повернення глядачів на трибуни стало те, що Україна переходить до жовтої зони карантину. Але в ній зроблено послаблення, порівняно з попередніми обмеженнями. У тому числі для спортивних подій.

«Це базовий рівень для всієї країни, поки ми не досягнемо зеленого. У ньому діють ті обмеження, які всім зрозумілі. Які діють в країні після жорстких зимових карантинних обмежень. Більш того, ми навіть зробили послаблення. Наприклад, дозволено проведення масових заходів – культурних, спортивних, якщо для однієї особи передбачатимуться 4 квадратні метри площі, або з наповненістю залу до 50%. Проведення матчів командних ігрових видів спорту – можуть бути присутні на трибунах, але з певними обмеженнями кількості місць», – заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Відповідно до постанови Кабміну з 18 лютого в Україні дозволяється проведення офіційних спортивних заходів, а також матчів командних ігрових видів спорту професійних клубів з глядачами із заповнюваністю арен не більше ніж 50% місць. Мова йде про те, що місця поруч (справа, зліва, спереду та позаду) мають бути вільні.

Крім того, обов’язковими умовами стануть дотримання учасниками відповідних санітарних та протиепідемічних норм і проведення щоденного контролю за станом здоров’я спортсменів.

Читати ще: В Україні офіційно продовжили карантин до 30 квітня

Додамо, що першим матчем, який може відбутися за участі вболівальників, може стати гра «Динамо» в 1/16 фіналу Ліги Європи. Команда зіграє в Києві проти бельгійського «Брюгге» саме 18 лютого.

Окрім того, на 18 лютого заплановані два хокейні матчі – в Дружківці «Краматорськ» прийме «Крижаних Вовків», а в Херсоні «Дніпро» зіграє проти «Сокола».

А вже 20 лютого в київському Палаці спорту збірна України з баскетболу зіграє матч відбору на Євробаскет проти Словенії. Тут же 22 лютого відбудеться матч проти Угорщини.

На 20-22 лютого заплановані й матчі УПЛ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
А Показати IP 17 Лютого 2021 18:16
Це канєшна да.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus