USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Українським спортсменам заборонили виступати у змаганнях, де є росіяни та білоруси

14 Квітня 2023 10:23
Міністерство молоді та спорту України опублікувало наказ, у якому йдеться про заборону участі українських спортсменів у змаганнях, де виступають росіяни та білоруси.

Як пише Корреспондент.net, згідно з документом, обмеження стосуються всіх представників олімпійських, неолімпійських та паралімпійських видів спорту. Крім заборони на участь, профільним органам доручено відкликати з відряджень офіційні делегації у разі участі на турнірах, де змагаються російські та білоруські спортсмени.

«У разі виявлення фактів, зазначених у пункті 2 цього наказу (про відкликання з відряджень, – ред.), особам, які відповідають за відрядження відповідних офіційних делегацій, забезпечити повернення учасників цих офіційних делегацій на територію України або до місць, звідки вони були відряджені», – йдеться у документі.
Також спортивним федераціям рекомендують моніторити можливу участь атлетів із Росії та Білорусі на міжнародних змаганнях та інформувати Міністерство у разі виявлення таких фактів.

Читати ще: Волинські депутати вимагають недопущення російських спортсменів на Олімпійські ігри

А керівникам самостійних структурних підрозділів міністерства тепер необхідно моніторити участь представників всеукраїнських спортивних федерацій зі статусом національної, а також атлетів, що їх представляють, у міжнародних спортивних змаганнях за участю спортсменів з Росії та Білорусі.

Раніше в Кабміні заявили, що українські спортсмени не братимуть участі в тих змаганнях, де будуть присутні спортсмени з Росії та Білорусі, проте тоді це ще не було оформлено офіційно. Після цього Міжнародний олімпійський комітет розкритикував таке рішення уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 14 Квітня 2023 10:17
передбачуваний наслідок великої стурбованості двоязиких різного пошибу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus