USD 41.15 41.55
  • USD 41.15 41.55
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60

Українського політв'язня Марченка засудили до 10 років в’язниці в Росії

27 Листопада 2020 21:24
У Росії українського політв’язня Олександра Марченка засудили до 10 років позбавлення волі.

Таке рішення виніс суд у Краснодарі, повідомляє дружина українця Катерина Марченко на своїй сторінці в Facebook, пише НВ.

Вона зізналася в тому, що очікувала такого рішення суду, але все одно сподівалася на диво. Дружина політв’язня також підкреслила, що Олександр тримається і, ймовірно, не збирається здаватися.

«І ніби ми знали, що виправдальний вирок неможливий, але все одно сподівались на якесь диво... Навіть не уявляю, які почуття наразі охоплюють Олександра. Знаю тільки одне – він тримається, тому що має неймовірну силу волі», – написала вона.

Дружина Олександра також підкреслила, що буде і далі боротися за свого чоловіка. Вона вже звернулася до президента України з проханням допомогти з ситуацією, що склалася. Крім того, Катерина проінформувала про вирок Офіс українського омбудсмена, МЗС України, місії ОБСЄ і ООН і низку посольств міжнародних партнерів України: США, Німеччини, Швейцарії та Польщі.
За словами Марченка, в 2014 році він відвіз свою машину на СТО у Донецьку. Через початок російської агресії і війни не зміг забрати транспорт з ремонту. У грудні 2018 року Марченку подзвонив знайомий, сказав, що нібито людина, яка незаконно їздила на його машині, втекла з Донецька, тому є можливість приїхати в місто і повернути машину.

18 грудня він написав заяву в так зване МВС «ДНР», об 11 ранку подзвонив дружині й повідомив, що в нього все добре і що він буде їхати на пункт пропуску Успенка. Однак, більше на зв’язок не виходив.

За словами його дружини Катерини, Марченка вивезли в РФ. Російські силовики звинуватили його в переміщенні продукції військового призначення і шпигунстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Швейцар поляк Показати IP 27 Листопада 2020 21:38
Ми заставимо віддати! Санкції введемо.
Олександр Показати IP 27 Листопада 2020 22:34
Поміняти на зеленського і його коианду.
Я Показати IP 28 Листопада 2020 05:58
підзаробити хотів а попався..буває...
Корiнний лучанин Показати IP 28 Листопада 2020 10:04
А чому " полiтв'язня"???
55 Показати IP 28 Листопада 2020 16:43
Так чого він політв'язень? Чи тепер любий злочинець, якого засудили в Росії стає політв' язнем? Може вже достатньо дибілізма поширювати
Я до 55 Показати IP 29 Листопада 2020 16:42
не любий.. тільки тупий шпійон який попався...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus