USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Українські захисники від початку війни звільнили 934 населені пункти

20 Квітня 2022 23:45
Українські військові за час війни, яку розв’язала Росія проти України, звільнили майже тисячу населених пунктів.

Про це 20 квітня повідомив Президент Володимир Зеленський, пише Українська правда.

"Звільнено вже 934 населені пункти. Поліція відновила роботу у 435 населених пунктах. Місцеве самоврядування запрацювало у 431 громаді. Роботу гуманітарних штабів розпочато у 361 населеному пункті.

Поступово відновлюємо доступ людей до медичних та освітніх послуг, до органів соціального захисту. Відновлюємо автомобільне сполучення, постачання електрики, газу, води", – заявив Президент.

За словами Зеленського, серед найбільших загроз на звільнених територіях залишаються міни й розтяжки, які були встановлені окупантами, та снаряди, які не розірвалися.

Він попросив громадян, які повертаються у звільнені громади, не заходити на територію, яка ще не перевірена, не заходити поки що в ліси та повідомляти поліцію і рятувальників про підозрілі предмети.

Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що наразі у різному форматі в Києві вже працюють 18 іноземних представництв. Важливо, що у столиці відновило роботу і представництво Євросоюзу, пише ТСН.

"Це один із тих сигналів, які потрібні, щоб сказати Росії, що немає альтернативи миру. Немає альтернативи припиненню війни й гарантуванню повної безпеки для України. Що більше дипломатичних представництв повернеться до роботи в нашій столиці, то сильнішим буде цей важливий сигнал", – акцентував український Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus