USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.20 41.40
  • PLN 10.55 10.72

Українські євреї звертаються до Ізраїлю з проханням допомогти у боротьбі з іранськими дронами

26 Жовтня 2022 00:39
Українські євреї звернулися до президента, уряду, Кнесету та громадянського суспільства Ізраїлю з закликом допомогти боротися з іранськими безпілотниками.

Про це повідомив виконавчий спів-президент Вааду України Йосиф Зісельс, пише Українська правда.

"Друзі, ще не пізно приєднатися до союзу демократичних і вільних країн. Україна потребує вашої допомоги. Щодня на наші міста обрушуються десятки безпілотників іранського походження. Ізраїль безумовно має технології ефективної боротьби з подібною загрозою. Допоможіть Україні зменшити кількість невинних жертв нелюдської аґресії. Займіть своє місце на світлій і справедливій стороні історії", – йдеться у зверненні.

Зазначається, що Росія – очевидна і відверта загроза всьому цивілізованому світу, яка обрала собі союзників на Близькому Сході, і це не Ізраїль, а "пасивна позиція псевдо-нейтралітету, яку зайняв уряд Ізраїлю, насправді грає лише на руку аґресору". Намагання ж не розгнівати Росію нічим не відрізняється від спроб задобрити терористів, і "і Україна, і Ізраїль чудово знають, чим загрожує подібна лінія поведінки".

Читати ще: Зеленський: Іран бреше, що не продає Росії дрони, є домовленість про тисячі

У зверненні нагадують, що надання Україні озброєння – основний фактор, що допомагає наблизити довгоочікуваний мир.

Наразі звернення підписали 106 людей, але збір підписів продовжується. З-поміж підписантів – і голова єврейської общини міста Володимир Володимир Музиченко.

Читати ще: Буданов: Третина «Шахедів» доходить до цілі, терор дронами може бути ще довго

Як повідомляли раніше, Ізраїль надав Україні розвідувальні дані, корисні для ураження іранських безпілотників.

Нагадаємо, після нападу іранських безпілотників "Шахед" на Київ міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до Ізраїлю з проханням надати зброю для протиповітряної оборони. Прохання було відхилено міністром оборони Ізраїлю Бенні Ганцем, в основному тому, що Ізраїль залежить від співпраці з Росією в проведенні рейдів ізраїльських ВПС у Сирії. Ізраїль, за його словами, надасть системи раннього попередження, але не засоби ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus