USD 41.45 41.75
  • USD 41.45 41.75
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.45 10.60

Українські виробники виготовили близько 200 тисяч FPV-дронів з початку року

1 Березня 2024 19:09
За перші два місяці поточного року українська промисловість виготовила близько 200 тисяч FPV-дронів.

Про це в коментарі Forbes Ukraine повідомила заступниця міністра з питань стратегічних галузей промисловості Ганна Гвоздяр.

«Президент говорив про 1 млн дронів – наші потужності вже дозволяють виготовити стільки, і навіть більше», – запевняє посадовиця.

За її словами, цього року виробничі спроможності України досягнуть близько 2 млн дронів різних типів, зокрема й FPV.

Читати ще: 300 доларів можуть знищити танк вартістю кілька мільйонів: як під Луцьком тестували FPV-дрони. Фото

Гвоздяр також розповіла, що зараз українські компанії розробляють FPV-дрони типу «крило» та легкі розвідувальні дрони, схожі на популярні «Мавіки».

Раніше віцепремʼєр Михайло Федоров заявляв, що у 2024-му Україна зможе виготовити 1 млн дронів або навіть більше. Коментуючи заяву президента Володимира Зеленського, який оголосив план на виробництво Україною 1 млн дронів для ЗСУ, Федоров зазначив, що ця цифра є «достатньо реалістичною».

Читати ще: ЗСУ почали випробовувати дрони зі штучним інтелектом на фронті

За словами голови Мінстратегпрому Олександра Камишіна, у грудні 2023 року виробництво FPV-дронів перевищило 50 000. Окрім FPV-дронів, за словами Камишіна, Україна спроможна виробити в 2024-му більш ніж 10 000 ударних дронів середньої дальності та понад 1000 дронів із дальністю за 1000 км. Він наголосив, що всі виробничі потужності готові, й контрактація на 2024 рік розпочинається.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus