USD 41.30 41.53
  • USD 41.30 41.53
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Українські військові взяли в полон майже 2 тисячі окупантів, – замміністра МВС

7 Березня 2022 22:17
Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що від 24 лютого вполон в Україні взяли майже дві тисячі солдатів РФ.

Про це він повідомив в інтерв'ю виданню НВ, передає УНІАН.

"У полон потрапляють російські солдати, які були обдурені своїми командирами, які нічого їм не сказали про те, що вони воюватимуть з Україною. Російські солдати були абсолютно демотивовані, їх обдурили, підняли вночі 24 числа по тривозі і сказали, що йдуть навчання. І далі головні машини пройшли через кордон. Найчастіше вони їхали в БТР та машинах, навіть не розуміючи, що вже вторглися на територію незалежної країни", - розповів Геращенко.

Посадовець повідомив, що найчастіше після обстрілів багато російських окупантів розбігається лісами та полями, де їх затримують українські військовослужбовці. Так ті стають полоненими.

"Точний облік полонених зараз налагоджується, але можу сказати, що їх далеко за тисячу. Їхня кількість наближається до двох тисяч", - додав Геращенко.

Читати ще: Полонених в Україні російських солдатів віддадуть їхнім матерям, якщо вони приїдуть у Київ

Він також зазначив, що до полонених військових РФ в Україні ставляться добре, розуміючи, що вони - люди підневільні.

"Далі їх використовуватимуть як обмінний фонд — для обміну на наших полонених, які потрапили до росіян", - резюмував Антон Геращенко.

Нагадаємо, в Україні заговорили про табори для російських полонених. Про це заявив радник глави Офісу Президента України Олексій Арестович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus