USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Українські військові домінують над росіянами у нічних боях, – британська розвідка

12 Грудня 2023 16:15
В армії Росії відсутні необхідні засоби для нічного бачення та спеціальні камери для безпілотників, необхідні для ведення військових операцій вночі, а також відповідна військова підготовка у темний час доби.

Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передає Главком.

Російські війська стикаються з труднощами під час ведення бойових дій вночі. Численні повідомлення від загарбників підкреслювали цю тенденцію з початку війни, особливо наприкінці листопада 2023 року.

Читати ще: Розвідка Британії: Росія почала більш узгоджену кампанію з руйнування української енергетики

Так, один користувач соціальних мереж назвався російським солдатом, який перебуває на окупованій частині Херсонської області. Він відзначив нестачу приладів нічного бачення і камер, здатних працювати в умовах низької освітленості для безпілотних літальних апаратів.

Як вказують аналітики, прилади нічного бачення часто фігурують у списках обладнання, яке російські підрозділи просять у своїх родин та прихильників.

Читати ще: Окупанти посилюють наступи і хочуть перехопити ініціативу до виборів президента РФ, – ISW

Тим часом українські війська часто отримують прилади нічного бачення від міжнародних партнерів.

Британська розвідка припустила, що напевно ще існує культурний елемент цієї проблеми Росії, бо російська військова підготовка рідко приділяє увагу нічним навчанням, замість цього, зазвичай, проводяться стандартні постановочні заходи для того, аби вразити старших офіцерів. На противагу цьому, один російський солдат стверджував, що українські сили «рухаються переважно вночі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Патрiот Показати IP 12 Грудня 2023 17:40
Так це видно по результатам контрнаступу

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus