USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Українські реле, які знайшли в іранських дронах-камікадзе, постачали в РФ до 2016 року

18 Листопада 2022 06:15
Державний завод «Радіореле», деталі виробництва якого знайшли в іранських БПЛА Shahed-136 та Mohajer-6, активно співпрацював з Росією до 2016-го року.

Про це повідомляють розслідувачі проєкту Trap Aggressor, які дослідили деталі іранського безпілотника Shahed-136 у партнерстві з Незалежною антикорупційною комісією (НАКО), пише Економічна правда.

Підприємство «Радіореле» підпорядковується Фонду держмайна України.

«У 2020-му через неефективне управління його виставили на приватизацію. Утім, до цього часу інвестор так і не знайшовся. А незмінний з 2007-го року директор Анатолій Донець продовжує управляти збитковим активом», – йдеться у розслідуванні.

Зазначається, що тоді ж, у 2020-му, в інтерв’ю місцевим журналістам Донець скаржився, що ще в 2016-му вони втратили найбільші ринки збуту – в Росії.

«Таким чином, він фактично підтвердив, що до того часу Українська державна компанія вела торгівлю з країною-агресором», – наголошують розслідувачі.

Журналісти також дослідили інші деталі безпілотника.

«Усі, за винятком двигуна, виробництва іранської компанії Oje Parvaz Mado Nafar Company (MADO), виготовлені в США або Європі. Загалом понад 30 західних компаній. Найбільше деталей зі США», – йдеться у матеріалі.
Так, сервопривід американської Hitec USA Group, елементи живлення японської Panasonic, керамічна антена кандської Tallisman. Плата управління зібрана з японських та американських деталей.

Плата блоку живлення з німецьких та китайських елементів. Блок керування – російського заводу «Западприбор».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Еге Показати IP 18 Листопада 2022 20:24
спочатку коза облупила лозу а потім лоза відлупила козу...оттак і з укр. реле виходить.
Анонім Показати IP 19 Листопада 2022 11:46
порох в курсі з яйценюком і свинарчуки теж .. війна в 14 почалася а вони реле постачають ....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus