USD 41.05 41.37
  • USD 41.05 41.37
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.60

Українські «пташки» за тиждень знищили техніки росіян на мільйони доларів. Інфографіка

24 Липня 2023 17:26
Ударні підрозділи із безпілотниками з «Армії дронів» протягом минулого тижня знищили 101 одиницю техніки росіян на мільйони доларів.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зокрема ліквідовано 76 російських окупантів.

Також за тиждень завдяки БПЛА росіяни втратили ще 21 танк, 36 бойових броньованих машин, 5 гармат, 3 засоби протиповітряної оборони, 23 одиниці спецтранспорту, 3 склади з боєприпасами та паливом, 12 одиниць радіотехнічного обладнання, 1 самохідну артилерійську установку та 18 опорних пунктів.

«Продовжуємо посилювати військових технологіями, які допомагають їм ефективно нищити ворогів та зберігати власні життя. Дякую нашим героям за потужні результати. Працюємо далі. Дронів буде більше», – наголосив Федоров.
Проект «Армія дронів» започаткований Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової трансформації. У рамках цієї програми відбувається системна закупівля дронів та їхня передача українським військовим. Також в межах проекту триває ремонт безпілотників та навчання операторів дронів.

Зокрема, навчання вже пройшли 10 тисяч операторів БПЛА у 26 школах. У червні стартував другий етап програми, під час якого плануються курси для ще 10 тисяч військових.

Крім того, з початку дії проекту було придбано тисячі безпілотників на мільйони гривень.

Наразі «Армія дронів» використовує кошти донорів, партнерів, а також міжнародних та приватних компаній.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus