USD 40.90 41.30
  • USD 40.90 41.30
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Українські газетярі змушені купувати папір в окупанта

27 Квітня 2018 18:11
У той час, коли вже четвертий рік тривають воєнні дії на Донбасі, українці змушені купувати газетний папір російського виробництва, адже вітчизняного аналога просто не існує.

Це питання порушила головний редактор володимир-волинської газети «Слово правди» Антоніна Михальчук під час прес-конференції народного депутата Ігоря Гузя 26 квітня місті Нововолинськ, повідомляють у прес-службі нардепа.

Вона зазначила, що інформаційні відділи українських газет, і волинських зокрема, використовують під час друку папір російського виробника. «Ми мали зустріч у Кабінеті Міністрів України з Вадимом Денисенком (членом Комітету з питань правової політики та правосуддя – ред.), то він сказав, що треба шукати інвестора, адже у нас немає свого паперу», - пояснила вона.

Головний редактор любомльської газети Сергій Боярчук додав, що російський папір сьогодні постачають майже всій Європі: «Схема схожа, як постачання вугілля за формулою «Роттердам плюс». У Польщі закрили одну з найбільших фірм, яка займалася виготовленням паперу. Її там викупили українці».

Редактор газети «Слово правди» Антоніна Михальчук передала нардепу заяву Національної асоціації українських медіа від 13 квітня ц.р., в якій наголошують, що «місцева преса проти пресу, і готова захищати свої права на свободу та розвиток місцевої преси в Україні».

«Вимагаємо від уряду вирішити питання з подоланням дефіциту газетного паперу, позбувшись монополії російського виробника в Україні, а у перспективі кількох років – будівництва паперових комбінатів або переобладнання існуючих потужностей для виробництва достатньої кількості власного доброякісного недорого газетного паперу» -, йдеться у документі.

Крім цього, представники ЗМІ обурювалися про постійний ріст тарифів «Укрпошти» на доставку газет. «Фактичний розвал системи поштового зв’язку в сільській місцевості, різке подорожчання газетного паперу, що супроводжується його дефіцитом, поставили українську пресу на грань виживання», - додається в заяві.

«Український бізнес має реагувати на виклики. Треба шукати інвестора, акціонера, який буде допомагати», - зауважив депутат Верховної Ради Ігор Гузь, зазначивши, що це питання потрібно виносити якомога масштабніше на загальноукраїнський рівень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анатоль_ Показати IP 27 Квітня 2018 18:23
Кому тi газети потрiбнi з iхнiм папером?
Фигвам Показати IP 27 Квітня 2018 18:46
Бедненькие... Ну, покупали бы в США, союзник какой-никакой. Сланцевый газ вон поставил же. Правда, один раз всего и тот неизвестно куда делся.)))
Фігтобі до Фигвам Показати IP 27 Квітня 2018 19:42
Кацапське бидло
Ганна Показати IP 28 Квітня 2018 19:34
Весь світ як читав та і читає газети. Навіть, якщо інтернет раніше став більш доступний від нас. Саме у газеті є цікаві матеріали, а не репортажі із засідання в інтернеті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus